Ingrediente:
Aluat:
225gr. faina ,
125gr. unt sau margarina,
50gr. miez de nuca macinat,
1 ligurita otet ,
3-4 linguri de apa rece,
un varf de cutit praf de copt,
sare
Umplutura :
450gr. praz taiat rondele,
1 cepa rosie (sau alba)taiata rondele,
400gr. cartofi fierti si taiati cuburi ,
150gr. cascaval ,
1 lingura bulion de ardei ,
3-4 liguri ulei ,
sare , piper, maghiran, nucusoara.
Preparare:
Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, adaugam untul (margarina) taiat bucatele si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Punem si apa, otetul si nucile, si frmantam din nou.
Trebuie sa obtinem un aluat neted, bun de intins. Dam la rece aluatul, acoperit cu folie alimentara, pentru 30min.
Intre timp, intr-o tigaie ,calim prazul si ceapa la foc mic cu putina apa, punem capac si lasam pe foc, 15-20min. pana ce prazul se inmoaie bine.
Adaugam apoi si cartofii, bulionul de ardei, si mai lasam inca 3-4 min.Punem condimentele, ½ din cantitatea de cascaval, potrivim de sare si piper.Omogenizam bine.
Intindem aluatul intr-o foaie, il punem intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Punem amestecul de ceapa si cartofi peste aluat, presaram restul de cascaval , si dam la cuptor la foc potrivit, pentru 30-35 min.
Se serveste atat calda cat si rece , insotita cu o salata de cruditati .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu