Ingrediente:
Aluat de cozonac , facut din : faina, drojdie, oua, lapte, zahar, unt, ulei, smantana,esente, coaja rasa de lamaie si portocala , sare.
500g branza de vaci,
100-150g zahar ,
3-4 linguri de gris ,
3 linguri smantana,
100g stafide,
1 plic budinca de vanilie,
2 buc.oua si 2 albusuri ramase de la cozonac(batute spuma)+1ou pentru uns,
2 plicuri zahar vanilat,
coaja de lamaie si portocala,
esenta de rom(facultativ).
Preparere umplutura:
Se amesteca toate foarte bine, in afara de albusuri,pe care le adaugam la sfarsit amestecand usor compozitia.
Intindem o foaie din aluatul de cozonac, pe care o asezam intr-o forma unsa (sau folosim hartie pentru copt).
Formam 2 rulouri lungi pe care le impleim si le asezam pe marginea foii ca o coroana.
Punem cu grija toata umplutura iar peste aceasta formam Sfanta Cruce,adica facem o cruce din aluat.
Ungem cu oul ramas, amestecat cu o lingurita de zahar si dam la cupror la foc potrivit 50-60min(depinde de cuptor).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu