website translation

15 martie 2008

PASCA -preparat traditional romanesc,de Paste






Ingrediente:


Aluat de cozonac , facut din : faina, drojdie, oua, lapte, zahar, unt, ulei, smantana,esente, coaja rasa de lamaie si portocala , sare.

500g branza de vaci,

100-150g zahar ,

3-4 linguri de gris ,

3 linguri smantana,

100g stafide,

1 plic budinca de vanilie,

2 buc.oua si 2 albusuri ramase de la cozonac(batute spuma)+1ou pentru uns,

2 plicuri zahar vanilat,

coaja de lamaie si portocala,

esenta de rom(facultativ).


Preparere umplutura:

Se amesteca toate foarte bine, in afara de albusuri,pe care le adaugam la sfarsit amestecand usor compozitia.


Intindem o foaie din aluatul de cozonac, pe care o asezam intr-o forma unsa (sau folosim hartie pentru copt).

Formam 2 rulouri lungi pe care le impleim si le asezam pe marginea foii ca o coroana.


Punem cu grija toata umplutura iar peste aceasta formam Sfanta Cruce,adica facem o cruce din aluat.

Ungem cu oul ramas, amestecat cu o lingurita de zahar si dam la cupror la foc potrivit 50-60min(depinde de cuptor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation