Ingrediente:
1kg.peste (eu am folosit macrou, dar se poate si alt fel de peste),
200ml. vin alb,
200ml. suc de rosii,
50ml. ulei,
1 lamaie ,
6 catei de usturoi,
1-2 foi dafin,
sare piper, cimbru- eu am folosit condimente pentru peste care contin (busuioc,usturoi,hrisca,cimbru,enibahar,patrunjel).
Preparare:
Se pune pestele intr-un vas ,(care merge la cuptor), se stopeste cu zeama de lamaie ,se condimenteaza, apoi se da la frigider acoperit cu folie alimentara, pentru 30min.
Amestecam intr-un vas, sucul de rosii , vinul, uleiul, cimbrul si acest sos se toarna peste peste (dupa ce este scos de la frigider).
Potrivim de sare si piper si dam la cuptor pentru 40-50min.
In vas ,se va forma un sos mai gros, , ca cel dintr-o conserva de peste( de tomate, bineinteles).
Se serveste cu lamaie si garnituri de orez, cartofi, legume fierte .
Noi l-am servit cu mamaliguta si feliute de lamaie, a fost o bunatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu