Ingrediente:
1kg. peste ,
350gr. telina taiata bastonase/julien,
150gr. morcov taiat tot bastonase,
3 cepe mici (sau una mare) taiate marunt,
4 linguri ulei,
1portocala, coaja si zeama,
sare, piper, condimente pentru peste.
Preparare:
Condimentam pestele cu sare , piper, zeama de lamaie si condimente pentru peste.Dam la rece acoperit cu o folie alimentara, pentru 30min.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei , adaugam ceapa , telina si morcovul, calim 3-4min. la foc mic . Turnam apo 150-200ml. apa sau supa de legume , punem un capac (acoperim tigaia)si lasam sa fiarba cu focul mic10-15min.
Spalam portocala bine. Razuim pe razatoare mica coaja si stoarcem zeama.
Le punem intr-un bol (castronel), adaugam uleiul ramas, sare , piper, si 150ml. apa .Amestecam bine, pana obtinem un amestec omogen.
Intr-un vas care merge la cuptor, punem amestecul de legume, asezam pestele si turnam sosul de portocale . Dam la cuptor, pentru 25-30min. la foc potrivit.
Pestele trebuie sa fie rumenit frumos pe deasupra.
Se poate servi simplu, sau cu garnituri de cartofi natur , orez .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu