website translation

16 martie 2008

PESTE CU TELINA SI SOS DE PORTOCALE















Ingrediente:

1kg. peste ,

350gr. telina taiata bastonase/julien,

150gr. morcov taiat tot bastonase,

3 cepe mici (sau una mare) taiate marunt,

4 linguri ulei,

1portocala, coaja si zeama,

sare, piper, condimente pentru peste.


Preparare:


Condimentam pestele cu sare , piper, zeama de lamaie si condimente pentru peste.Dam la rece acoperit cu o folie alimentara, pentru 30min.


Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei , adaugam ceapa , telina si morcovul, calim 3-4min. la foc mic . Turnam apo 150-200ml. apa sau supa de legume , punem un capac (acoperim tigaia)si lasam sa fiarba cu focul mic10-15min.


Spalam portocala bine. Razuim pe razatoare mica coaja si stoarcem zeama.

Le punem intr-un bol (castronel), adaugam uleiul ramas, sare , piper, si 150ml. apa .Amestecam bine, pana obtinem un amestec omogen.


Intr-un vas care merge la cuptor, punem amestecul de legume, asezam pestele si turnam sosul de portocale . Dam la cuptor, pentru 25-30min. la foc potrivit.


Pestele trebuie sa fie rumenit frumos pe deasupra.


Se poate servi simplu, sau cu garnituri de cartofi natur , orez .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation