Ingrediente aluat:
200g faina,
100g unt,
3-4 linguri apa minerala,
sare,susan,mac,chimen.
Umplutura:
1-2 dovlecei (aproximativ 1/2kg),
3 oua,
100g smantana,
150g cascaval taiat cubulete sau ras,
1 ceapa ,
1 ardei gras,
1 cabanos (sau alt salam uscat, putin afumat),
2-3 linguri de ulei,
1 lingura de pesmet, sare,piper,
patrunjel taiat marunt ,
oregano,maghiran.
Preparare:
Intr-un vas amesecam : faina ,untul ,apa ,sarea si semintele(susan ,mac,chimen).Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins.
Il dam la rece pentru 1 ora.
Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare , presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa , ardeiul,cabanosul(sau alt salam) marunt ,le calim putin in ulei ,adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.
Batem ouale cu smantana intr-un vas ,adaugam si cascavalul, condimentele,potrivim de sare si piper.
Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei,omogenizam bine.
Scoatem aluatul de la rece ,il intindem intr-o foaie ,pe care o vom pune intr-o forma putin unsa.Presaram pe foaie pesmet ,apoi punem compozitia de dovlecei si oua(amestecate),si dam la cuptor ,la foc potrivit,40-45min.
Poate fi un fel unic de mancare insotit de o salata ,sau poate constitui un aperitiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu