website translation

15 martie 2008

TARTA CU DOVLECEI SI CABANOS (CARNAT)

















Ingrediente aluat:

200g faina,

100g unt,

3-4 linguri apa minerala,

sare,susan,mac,chimen.

Umplutura:

1-2 dovlecei (aproximativ 1/2kg),

3 oua,

100g smantana,

150g cascaval taiat cubulete sau ras,

1 ceapa ,

1 ardei gras,

1 cabanos (sau alt salam uscat, putin afumat),

2-3 linguri de ulei,

1 lingura de pesmet, sare,piper,

patrunjel taiat marunt ,

oregano,maghiran.


Preparare:


Intr-un vas amesecam : faina ,untul ,apa ,sarea si semintele(susan ,mac,chimen).Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins.

Il dam la rece pentru 1 ora.


Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare , presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Taiem ceapa , ardeiul,cabanosul(sau alt salam) marunt ,le calim putin in ulei ,adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.


Batem ouale cu smantana intr-un vas ,adaugam si cascavalul, condimentele,potrivim de sare si piper.

Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei,omogenizam bine.


Scoatem aluatul de la rece ,il intindem intr-o foaie ,pe care o vom pune intr-o forma putin unsa.Presaram pe foaie pesmet ,apoi punem compozitia de dovlecei si oua(amestecate),si dam la cuptor ,la foc potrivit,40-45min.


Poate fi un fel unic de mancare insotit de o salata ,sau poate constitui un aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation