website translation

16 martie 2008

SPIRALE CU ROZMARIN

















Ingrediente :

500gr. faina,

15-20gr. drojdie,

1 lingurita de zahar,

1 lingurita sare,

25-300ml. apa,

2 linguri de margarina topita,

rozmarin, oregano , chimen,

sare mare (grunjoasa),

ulei de masaline,

cascaval de post ras.


Preparare:


Framantam un aluat din faina, sare ,drojdie(inmuiata in prealabil in putina apa calda si zahar), omogenizam , adaugam la sfarsit si margarina .Aluatul trebuie sa fie omogen si bun de intins.

Lasam la crescut 30min. intr-un loc ferit de curenti de aer.


Pe planseta presarata cu faina , punem aluatul si-l impartim in 6 bucati mari, sau in 8 bucati mai mici.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire, ungem cu ulei de masline (folosim o pensula), presaram sare mare, rozmarin, oregano, chimen. Rulam foaia si obtinem un sul subtire, pe care il sucim in forma de spirala ( de melc), il aplatizam putin cu sucitorul, il ungem cu putin ulei si presaram cascaval ras.


Procedam in acelasi mod cu toate bucatile de aluat .


Intr-o tava punem, hartie de copt, asezam spiralele, si dam la cuptor pentru 35-40min. cu focul potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation