Ingrediente :
500gr. faina,
15-20gr. drojdie,
1 lingurita de zahar,
1 lingurita sare,
25-300ml. apa,
2 linguri de margarina topita,
rozmarin, oregano , chimen,
sare mare (grunjoasa),
ulei de masaline,
cascaval de post ras.
Preparare:
Framantam un aluat din faina, sare ,drojdie(inmuiata in prealabil in putina apa calda si zahar), omogenizam , adaugam la sfarsit si margarina .Aluatul trebuie sa fie omogen si bun de intins.
Lasam la crescut 30min. intr-un loc ferit de curenti de aer.
Pe planseta presarata cu faina , punem aluatul si-l impartim in 6 bucati mari, sau in 8 bucati mai mici.
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire, ungem cu ulei de masline (folosim o pensula), presaram sare mare, rozmarin, oregano, chimen. Rulam foaia si obtinem un sul subtire, pe care il sucim in forma de spirala ( de melc), il aplatizam putin cu sucitorul, il ungem cu putin ulei si presaram cascaval ras.
Procedam in acelasi mod cu toate bucatile de aluat .
Intr-o tava punem, hartie de copt, asezam spiralele, si dam la cuptor pentru 35-40min. cu focul potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu