Ingrediente:
1 varza dulce(mijlocie) taiata fideluta,
400gr. carne tocata,
2 carnati taiati rondele ,
100-150gr. costita,
2 cepe taiate marunt,
100gr orez,
4 rosii taiate rondele,
150gr. smantana,
sare, piper, cimbru, patrunjel, marar.
Preparare:
Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta , numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin.
Intr-o tigaie punem costita si ceapa , lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.).Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper.
Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult).
Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei :
-asezam un strat de varza, punem si carnatii ,
- urmeaza orezul si jumatate din smantana,
- apoi amestecul de carne, din nou varza,
-peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa.
Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit.
Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.
Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.
Un fel de mancare pe care il savurezi...este exceptionala !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu