website translation

15 martie 2008

VARZA - A LA CLUJ








Ingrediente:

1 varza dulce(mijlocie) taiata fideluta,

400gr. carne tocata,

2 carnati taiati rondele ,

100-150gr. costita,

2 cepe taiate marunt,

100gr orez,

4 rosii taiate rondele,

150gr. smantana,

sare, piper, cimbru, patrunjel, marar.


Preparare:


Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta , numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin.


Intr-o tigaie punem costita si ceapa , lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.).Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper.


Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult).


Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei :

-asezam un strat de varza, punem si carnatii ,

- urmeaza orezul si jumatate din smantana,

- apoi amestecul de carne, din nou varza,

-peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa.


Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit.

Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.


Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.

Un fel de mancare pe care il savurezi...este exceptionala !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation