website translation

16 martie 2008

GHIVECI CALUGARESC
















Ingrediente:

6 cartofi taiati cuburi,

2 morcovi taiati rondele,

2 ardei grasi taiati cuburi,

1 vanata taiata cuburi,

3 cepe taiate marunt ,

250ml. suc de rosii mai gros,

100ml. ulei ,

150gr. mazare,

150gr. fasole verde,

1 mar taiat,

3-4 catei usturoi,

sare, piper, foi de dafin,

verdeata taiata marunt .


Preparare:


Intr-o cratita mare se pune tot uleiul ,se adauga ceapa , morcovul,ardeii si se calesc pe foc mic 3-4min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin , sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate.


Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30min. Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.


Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.


Este gata cand sosul a scazut suficient .

2 comentarii:

  1. am facut si eu ghiveci asemanator,e nemai pomenit e foarte bun .

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa-l incerc si eu ! sper sa fie gustos.....revin cu parerea in cateva ore :)

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation