Ingrediente:
6 cartofi taiati cuburi,
2 morcovi taiati rondele,
2 ardei grasi taiati cuburi,
1 vanata taiata cuburi,
3 cepe taiate marunt ,
250ml. suc de rosii mai gros,
100ml. ulei ,
150gr. mazare,
150gr. fasole verde,
1 mar taiat,
3-4 catei usturoi,
sare, piper, foi de dafin,
verdeata taiata marunt .
Preparare:
Intr-o cratita mare se pune tot uleiul ,se adauga ceapa , morcovul,ardeii si se calesc pe foc mic 3-4min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.
Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin , sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate.
Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30min. Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.
Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.
Este gata cand sosul a scazut suficient .
am facut si eu ghiveci asemanator,e nemai pomenit e foarte bun .
RăspundețiȘtergeream sa-l incerc si eu ! sper sa fie gustos.....revin cu parerea in cateva ore :)
RăspundețiȘtergere