Ingrediente:
500gr. ciuperci taiate feliute,
300gr. telina taiata cubulete ,
100gr. praz taiat marunt,
300ml. suc de rosii, sau 2 linduri de bulion diluat cu apa,
2 cepe taiate solzisorii,
4 linguri ulei ,
maghiran, tarhon, verdeata taiata marunt ,
sare, piper .
Preparare:
Intr-o cratita punem uleiul si calim ceapa si prazul 2-3 min. Adaugam telina, ardeii , ciupercile si 100ml. apa sau supa de legume. Lasam sa fiarba 10-15min. cu capacul pus.
Punem apoi si sucul de rosii (sau bulionul) impreuna cu mirodeniile, verdeata taiata marunt, potrivim de sare si piper.
Mai fierbem cu focul mic 15 min.
Se serveste cu paine prajita si muraturi, sau alta salata.
super
RăspundețiȘtergereimi place cum explici pasii pentru a obtine rezultatul; eu nu sunt mai degraba un consumator decat un preparator; de ceva timp sunt nevoita sa imi gatesc singura si iata ca nevoia mi-a pus mintea si mainile la lucru; sunt vegetariana in sensul de a manca mai mult post si mai rar lactate; dar mananc din cand in cand, oua.
RăspundețiȘtergerela tine am gasit retele simple (sau asa le-ai facut tu sa para) si care mi-au reusit din prima incercare; cum se spune: maestrul are un rol deosebit in formarea ucenicului... e foarte adevarat.
te imbratisez cu drag si te incurajez sa mai postezi
Mihaela
Draga Mona,
RăspundețiȘtergereSuna bine reteta postata dar in cadrul ingredientelor cred ca ai uitat un ingredient(sau mai multe, asta nu stiu)ce apare descris la "preparare". Este vorba de ardeii, ce lipsesc la ingrediente si apar la preparare. Eu oricum o sa incerc sa fac reteta, o sa pun si eu de la mine putere 2 ardei grasi(unul verde si unul rosu pe care i-am vazut in poza). Mersi frumos pentru postari.