website translation

15 martie 2008

CARNATI - preparat traditional romanesc , de Craciun




Ingrediente:

5 kg carne de porc (poala),

2,5 kg carne de vita,

1kg slanina,

150g usturoi,

boia dulce,sare,piper,condimente pentru carnati (dupa gust),

15-20m. mate de porc.


Preparare:


Carnea si slanina se toaca cu masina de tocat( prin sita de 6), apoi se adauga boiaua,usturoiul pisat fin, sare, piper, si condimentele pentru carnati.

Amestecul se omogenizeaza (adaugand 2-3 cani de apa pentru a usura mixarea/amestecarea).


Matele bine curatate, trebuie sa stea in apa rece cam trei ore, inainte de a fi umplute.

Acestea se umplu folosind aceiasi masina de tocat dar la care s-a scos sita si cutitul,atasandui-se palnia pentru umplut carnati.


Se lasa la zvantat cam doua trei zile si apoi se pot afuma.


Se pot pastra la congelator sau prajiti, in borcane cu untura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation