Ingrediente:
5 kg carne de porc (poala),
2,5 kg carne de vita,
1kg slanina,
150g usturoi,
boia dulce,sare,piper,condimente pentru carnati (dupa gust),
15-20m. mate de porc.
Preparare:
Carnea si slanina se toaca cu masina de tocat( prin sita de 6), apoi se adauga boiaua,usturoiul pisat fin, sare, piper, si condimentele pentru carnati.
Amestecul se omogenizeaza (adaugand 2-3 cani de apa pentru a usura mixarea/amestecarea).
Matele bine curatate, trebuie sa stea in apa rece cam trei ore, inainte de a fi umplute.
Acestea se umplu folosind aceiasi masina de tocat dar la care s-a scos sita si cutitul,atasandui-se palnia pentru umplut carnati.
Se lasa la zvantat cam doua trei zile si apoi se pot afuma.
Se pot pastra la congelator sau prajiti, in borcane cu untura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu