Ingrediente:
5 kg carne de porc (poala),
2,5 kg carne de vita,
1kg slanina,
150g usturoi,
boia dulce,sare,piper,condimente pentru carnati (dupa gust),
15-20m. mate de porc.
Preparare:
Carnea si slanina se toaca cu masina de tocat( prin sita de 6), apoi se adauga boiaua,usturoiul pisat fin, sare, piper, si condimentele pentru carnati.
Amestecul se omogenizeaza (adaugand 2-3 cani de apa pentru a usura mixarea/amestecarea).
Matele bine curatate, trebuie sa stea in apa rece cam trei ore, inainte de a fi umplute.
Acestea se umplu folosind aceiasi masina de tocat dar la care s-a scos sita si cutitul,atasandui-se palnia pentru umplut carnati.
Se lasa la zvantat cam doua trei zile si apoi se pot afuma.
Se pot pastra la congelator sau prajiti, in borcane cu untura.







...acordat de CRISTINA, NICOLINA SI NICOLETA
...acordat de CRISTINA










Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu