website translation

16 martie 2008

CORNURI CU RAHAT
















Ingrediente:

500gr. faina,

250ml apa ,

20gr. drojdie proaspata ( sau 10gr. uscata/instant),

4 linguri zahar,

2 linguri margarina,

1 lingura ulei,

1 lingurita sare,

3-4 linguri miere, sau zahar.

Umplutura:

rahat divers colorat, taiat bucatele se mai poate pune: nuca +zahar, cacao+zahar, marmelada, gem mai gros.


Preparare:


Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100ml.apa.

Punem drojdia la inmuiat cu 150ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca “bulbuci”, sa fermenteze drojdia.


Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine.

Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine , apoi lasam la dospit (crescut) , intr-un loc ferit de curenti de aer, 30min.

Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins. Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti….bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin.


Dupa ce a crescut aluatul ,il framantam din nou , dar foarte putin,4-5 min.

Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.


Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie , groasa de 4-5 cm. .

Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri. Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat (sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf. Procedam la fel si cu celelalte bucati de alat.


Le asezam apoi intr-o tava, in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca .


Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa. Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.


Dam la cuptorul incalzit pentru 30min. la foc potrivit.


Sunt deosebit de pufoase, si se pastreaza mult timp ...asta daca nu se mananca intre timp...hahaha !!!

Un comentariu:

  1. ms mult de reteta, acum ma apuc sa fac cornurile.. :) arata delicios..

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation