Ingrediente blat:
3 oua,
10 linguri de zahar,
6 linguri de ulei,
15 linguri de faina,
6 linguri de apa clocotita,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilat.
Sirop:
1-2 linguri de zahar se fierb cu 100-150ml apa.
Crema:
1 plic crema de ciocolata (eu am folosit Dr.Oetker).
Glazura:
1 plic glazura de ciocolata preparata la rece(tot Dr.Oetker).
Preparare blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Adaugam treptat uleiul(ca la maioneza ),apoi apa clocotita.
Batem spuma albusurile cu restul de zahar. Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn(sau spatula),de jos in sus.
Omogenizam bine apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.
Intr-o forma de tort sau tava ,punem hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,si turnam aluatul.
Dam la cuptor la foc potrivit pentru 40min.
Crema:
Se face conform instructiunilor de pe plic.
Se mai poat face si dintr-o budinca de ciocolata amestecata cu margarina(sau unt).Se mai poate adauga si alune ,nuci macinate.
Glazura:
Si glazura se face tot conform instructiunilor de pe plic.
Se mai poate face si din ciocolata topita sau cacao+apa+zahar+unt fierte pe foc.
Blatul racit de taie in 2-3 buc.(eu l-am taiat in 2).Se insiropeaza prima parte de blat se pune toata crema apoi celalalt blat.
Se glazureaza apoi se orneaza dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu