website translation

16 martie 2008

BACLAVA

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta ,

150g margarina ,

250-300gr.miez de nuca macinat ,

1 lingurita scortisoara ,

200g zahar ,

120g miere ,

200ml apa ,

esenta de vanilie sau rom.


Preparare:


Foile se impart in 3 parti egale.

Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale.

Se incalzeste margarina la foc pana se topeste .


Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi .

Peste foi, se pune amestecul de nuci si scortisoara.


Se aseaza peste nuci, foile( a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase ,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.

Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta.


Se da la cuptor 20-25 min. pana se rumeneste frumos.


Intre timp se face siropul.

Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea ,lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul.


Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor.

Se lasa sa-si traga siropul (aproximativ 1/2 ora) si se serveste rece.


Este delicioasa, mananci din ea si nu te mai opresti !!!.....incercati-o !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation