Ingrediente:
1 pachet foi de placinta ,
150g margarina ,
250-300gr.miez de nuca macinat ,
1 lingurita scortisoara ,
200g zahar ,
120g miere ,
200ml apa ,
esenta de vanilie sau rom.
Preparare:
Foile se impart in 3 parti egale.
Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale.
Se incalzeste margarina la foc pana se topeste .
Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi .
Peste foi, se pune amestecul de nuci si scortisoara.
Se aseaza peste nuci, foile( a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase ,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.
Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta.
Se da la cuptor 20-25 min. pana se rumeneste frumos.
Intre timp se face siropul.
Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea ,lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul.
Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor.
Se lasa sa-si traga siropul (aproximativ 1/2 ora) si se serveste rece.
Este delicioasa, mananci din ea si nu te mai opresti !!!.....incercati-o !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu