website translation

16 martie 2008

KEY LIME PIE - Tarta cu crema de lamaie si merinque






Ingrediente:

Blat:

200gr. faina,

100gr. unt sau margarina,

5 linguri de apa rece,

1 varf de cutit praf de copt sare.

Crema:

60gr. zahar,

300gr. suc de portocale ( cu sau fara acid) ,

4 linguri amidon sau faina,

2 lamai (zeama de la ele),

3 galbenusuri 30g unt .

Meringue:

3 albusuri,

150 gr. zahar pudra ,

zahar vanilat .


Preparare:


Se face un aluat din toate ingredientele de la blat.Aluatul trebuie sa fie bun de intins(neted).Se da la rece 30min.


In timp ce aluatul sta la rece, facem crema si meringue.


Batem spuma albusele cu un praf de sare, apoi adugam treptat zaharul pudra, spuma de albuse trebuie sa fie tare (teapana).


Amestecam intr-un vas sucul, zeama de lamaie, zaharul, amidonul si fierbem 3-4min.apoi adaugam untul si galbenusurile si mai lasam pe foc 3min.


Scoatem aluatul de la rece si-l intindem pe o hartie de copt (la dimensiunea tavi in care vom coace).Punem aluatul in tava si il intepam din loc in loc cu o furculita.


Dam la cuptor pentru10-15min., foc potrivit. Blatul nu trebuie sa fie bine copt, se coace numai pe jumatate.


Pe blatul scos din cuptor punem crema de lamaie si mai dam la cuptor 10 min., pana crema prinde pe deasupra o pojghita.

Scoatem din cuptor si cu ajutorul unui pos sau a unui cornet, punem albusul in cercuri concentrice.


Dam din nou la cuptor 10-15min. cu focul potrivit. Daca dorim albusul mai crocant, lasam la cuptor 20min. dar cu focul mic.


Se lasa sa se raceasca bine, si se portioneaza dupa dorinta.

Cutitul, dupa fiecare portionare , trebuie trecut mereu prin apa rece.

3 comentarii:

  1. Irina , multumesc mult de apreciere...si noua ne place aceasta tarta in mod deosebit :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai modificat foarte mult reteta fata de cum este ea in original. Oricum, arata bine.

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation