website translation

25 martie 2008

FILE DE PANGASIUS CU LEGUME SI SOS MEUNIERE
















Ingrediente:

800gr. file de pangasius,

2 linguri pesmet,

coaja si zeama de lamaie,

50gr. unt,

patrunjel taiat marunt(cam o lingura),

coriandru macinat, rozmarin,

sare , piper.


pentru garnitura , eu am folosit : cartofi, morcovi, fasole verde, conopida, porumb dulce, mazare, ardei .. puteti folosi si alte legume daca acestea nu va plac...


Preparare:


Fileurile de pangasius se condimenteaza si pe o parte si pe cealalta, cu sare piper,coriandru, rozmarin, coaja si zeama de lamaie.

Se acopera cu folie alimentara si se dau la rece 30min.


Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt, lasam sa se topeasca bine. Presaram pe fileuri pesmet si le rumenim pe ambele parti. Le lasam cate 4-5 min. pe fiecare parte.

Pastram/punem pestele la cald..eu am folosit MO (cuptorul cu microunde ).


Sos Meuniere:


Topim untul ramas intr-o tigaie, punem verdeata taiata marunt (patrunjel), lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.


Sosul astfel obtinut se toarna peste peste (scos de la MO) si legume.

Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…

7 comentarii:

 
website translation
website translation