Ingrediente:
800gr. file de pangasius,
2 linguri pesmet,
coaja si zeama de lamaie,
50gr. unt,
patrunjel taiat marunt(cam o lingura),
coriandru macinat, rozmarin,
sare , piper.
pentru garnitura , eu am folosit : cartofi, morcovi, fasole verde, conopida, porumb dulce, mazare, ardei .. puteti folosi si alte legume daca acestea nu va plac...
Preparare:
Fileurile de pangasius se condimenteaza si pe o parte si pe cealalta, cu sare piper,coriandru, rozmarin, coaja si zeama de lamaie.
Se acopera cu folie alimentara si se dau la rece 30min.
Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt, lasam sa se topeasca bine. Presaram pe fileuri pesmet si le rumenim pe ambele parti. Le lasam cate 4-5 min. pe fiecare parte.
Pastram/punem pestele la cald..eu am folosit MO (cuptorul cu microunde ).
Sos Meuniere:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem verdeata taiata marunt (patrunjel), lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste peste (scos de la MO) si legume.
Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…
arata minunat ... imi lasa gura apa ...
RăspundețiȘtergereMmmm ce bine arata...
RăspundețiȘtergereedith ,multumesc de apreciere ..pupice
RăspundețiȘtergereMultzu.. am pregatit si eu ! arata minunat !
RăspundețiȘtergereazi incerc si eu...arata minunat la tn
RăspundețiȘtergereArata foarte bine
RăspundețiȘtergerearata bn si e fff ieftin ,il poti face oriknd super
RăspundețiȘtergere