Ingrediente:
foi de placinta (1 pachet) ,
1 kg dovleac de placinta (eu am folosit chiar placintar,asa se numeste acest soi) ,
o ceasca de ulei sau margarina topita,
5 linguri gris ,
zahar dupa gust,
scortisoara,vanilie,sare .
Preparare:
Se curate si se rade dovleacul,se sareaza putin si se lasa sa se scurga.
In cateva linguri de ulei se pune grisul pe foc si se amesteca pana capata culoare galbuie,se adauga dovleacul si zaharul.
Se lasa pe foc cam 4-5 min,amestecand continuu apoi lasam sa se raceasca.Adaugam scortisoara si zaharul vanilat.
In tava tapetata cu ulei, se pun 3-4 foi de placinta ,unse intre ele cu ulei sau margarina,apoi se alterneaza straturi de dovleac ras, cu foi de placinta,asa fel incat deasupra sa ramana 3-4 foi.
Se unge placinta cu ulei sau margarina, se presara zahar si scortisoara pe deasupra, se taie si se da la cuptor pana se rumeneste frumos (cam 30-35 min) .
Se poate pune in compozitie nuci pisate si stafide.
Foile pot fi facute dintr-un aluat ce contine :faina ,apa,drojdie cat o nuca,o lingurita zahar,o lingurita otet,2linguri ulei. Trebuie sa fie un aluat bun de intins. Se fac foi subtiri, se pune umplutura de dovleac, se ruleaza (sul) si se aseaza in tava unsa ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu