website translation

15 martie 2008

DROB DE VINETE








Ingrediente:


3 vinete mai mici,

2 cepe taiate marunt,

2 ardei grasi taiati cuburi,

3 oua,

2 linguri ulei ,

4 linguri pesmet,

2 linguri faina ,

un varf de cutit praf de copt,

marar, patrunjel ,

sare,piper.


Preparare:


Curatam vinetele, le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare ,pentru 20min. Le scurgem apoi bine, intr-o strecuratoare.


Intr-o tigaie, calim ceapa si ardeiul 3-4min.Dam deoparte, si lasam sa se raceasca putin.


Batem spuma ouale cu putina sare.Oprim putin din ele pentru uns drobul pe deasupra.


Intr-un vas punem vinetele(scurse bine), ceapa si ardeii caliti, verdeata taiata marunt, pesmetul, faina amestecata cu praful de copt,ouale, sare piper.Omogenizam bine.


Intr-o forma de cozonac(sau alt vas care merge la cuptor),punem hartie de copt si turnam compozitia de drob.

Ungem cu oul oprit, si dam la cuptor 45min. la foc potrivit.


Se lasa sa se raceasca bine , si apoi se portioneaza dupa dorinta.


Poate fi un fel unic de mancare , insotit de o garnitura de orez, sau se poate servi ca aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation