Ingrediente:
Un stomac de porc sau mat gros,
1 limba de porc,
2 picioare de porc,
1 -2 buc.urechi de porc,
1 kg ficat de porc,
2 rasoale de porc,
2 inimi de porc,
300-400 g slanina ,
sorici,
1 pahar de vin alb,
sare,piper boabe,foi dafin.
Preparare:
Se pregatesc picioarele,urechile si soriciul astfel:se parlesc si se freaca cu malai apoi se clatesc in mai multe ape.
Se pun la fiert in apa rece, intr-o cratita mare.Adunam spuma de mai multe ori. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba foarte bine, pana cand carnea de desprinde de pe oase.
Ficatul, inima , limba si rasoalele se pun la fiert intr-o oala separata timp de 1/2 ora,apoi se scurg de apa, si se pun in cealalta oala impreuna cu slanina doar atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc,urechi si sorici.
Pentru gust se adauga in timpul fierberii foile de dafin si vinul.
In timpul fierberii lasam oala fara capac si o tinem pe foc mic pana cand carnea se desprinde de pe os.
Scoatem toate ingredientele si le taiem cubulete nu prea mici, adaugam daca mai trebuie sare si piper si punem 2 cani din zeama in care au fiert pentru a lega compozitia.
Stomacul sau matele groase se curata bine cu malai se clatesc in apa rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne si se coase sau se leaga,apoi se pun la fiert timp de o ora si jumatate in zeama ramasa si strecurata.
Daca s-au folosi mate groase,dupa introducerea compozitiei,se poate adauga zeama strecurata.
Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi se scoate si se pune intr-o tava,cu o greutate deasupra,ca sa o preseze.
O lasam la rece o zi ,dupa care se poate consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu