website translation

17 martie 2008

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI GEM CU BLAT DE BISCUITI






Ingrediente:

Blat:

250gr. biscuiti digestivi sfaramati ( sau alti biscuiti ),

100gr. unt (sau margarina),

50 gr. nuci (alune, migdale ) macinate,

esenta de migdale .

Crema:

500gr. branza de vaci (scursa bine),

150gr. zahar ,

3 oua,

1 plic budinca de vanilie (sau 2 linguri de amidon) ,

1 lamaie, coaja rasa si sucul,

1 portocala , sucul si coaja rasa.

Glazura:

100-150gr. gem de caise .

Eu in poza cu ingredientele am pus inca o lamaie in plus, in loc de o portocala ...cand am descarcat pozele am vazut...dar era prea tarziu ...se vede coaja rasa si sucul in complozitia de branza .


Preparare:


Ungem si tapetam cu hartie o tava.

Topim untul (margarina) intr-un vas, adaugam biscuitii sfarmati , nucile ( sau alune, migdale)macinate, si esenta de migdale. Amestecam bine si punem amestecul in tava pregatita, intr-un strat uniform ...presam bine cu dosul unei linguri.


Crema:

Batem bine albusurile cu putina sare, adaugam zaharul si batem pana ce spuma este tare si lucioasa.


Intr-un castron punem branza, galbenusurile, coaja si sucul de lamaie si portocala , praful de budinca (sau amidonul), amestecam bine. Adaugam la aceasta compozitie , albusurile batute spuma, si amestecam usor de sus in jos cu o spatula sau lingura de lemn.


Aceasta crema de branza, o turnam peste blatul de biscuiti , netezim frumos suprafata. Dam la cuptor timp de 40-45min.


Lasam sa se raceasca in tava, apoi dam la rece pentru 30min. Scoatem apoi prajitura din forma si turnam gemul de caise incalzit pe deasupra.


Se decoreaza cu fructe, frisca, glazurra de ciocolata (alba sau neagra), fiecare dupa preferinta.


O prajitura usoara , fara multe calorii...mai light...hahaha !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation