website translation

16 martie 2008

CATAIF CU FRISCA










Ingrediente:

500g fidea,

400g zahar,

400g apa,

500g frisca,

1 esenta de rom ,

zahar vanilat .


Preparare:


Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15min. ,pana incepe sa se rumeneasca usor .


In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata),se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.


Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min.

Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie.


Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust.

Se lasa sa se raceasca 1 ora .


Este delicioasa si usor de facut!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation