website translation

15 martie 2008

PUI CU LAMAIE SI CHIFTELE DE CARTOFI













Ingrediente:


3 pulpe de pui ( se poate folosi si piept de pui),

2 lamai mai mici sau una mare,

6 linguri ulei de masline ,

1 lingura de busuioc taiat marunt,

700gr. cartofi,

sare, piper .


Preparare:


Intr-un vas se amesteca busuiocul ,3 linguri ulei de masline ,sucul de la cele 2 lamai sare si piper. In aceasta marinata se pun pulpele si se da la frigider acoperite cu folie alimentara 30min.


Le asezam apoi intr-o tava, punem si 150 ml apa sau supa de legume, si le dam la cuptor 30-35 min. pana se rumenesc.

Se stopeste carnea din cand in cand cu sosul din tava.


Cartofii se curate si se fierb pe jumatate, apoi se dau pe razatoarea mare.


Intr-o tigaie se pune restul de ulei ramas (3 ling) ,se adauga cartofii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 3-4 min pe foc amestecand mereu.

Apoi cu ajutorul a doua linguri (de supa ,)se portioneaza compozitia de cartofi si se formeaza chiftelele( eu le-am facut mari ) ,se prajesc pe ambele parti.Aceasta operatie se face in tigaie.


Se pot face portii individuale sau se aseaza pe un platou carnea in mijloc si garnitura de cartofi (chiftele) pe margine cu feliute de lamaie si rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation