website translation

16 martie 2008

PRAJITURA CU CAISE






Ingrediente:

4 oua,

200-300gr. caise din compot (se pot folosii si alte fructe),

10 linguri zahar,

10-12 linguri faina,

8 linguri ulei,

10 linguri apa clocotita,

1 plic praf de copt,

2-3 linguri pesmet,

1 plic budinca vanilie,

1 plic zahar vanilat.


Preparare;


Batem albusurile spuma cu 4 linguri zahar.


Galbenusurile se freaca spuma, cu celelalte 4 linguri de zahar,adaugam treptat ulei (ca la maioneza) apoi apa clocotita.


Punem peste aceasta compozitie albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam si faina amestcata cu praful de copt,omogenizam bine.


Ungem si tapetam o tava ,sau folosim hartie de copt ,si turnam aluatul,presaram pesmetul si asezam caisele(sau alte fructe).


Dam la cuptor la foc potrivit pentru 35-40min.


Intre timp facem budinca cu zeama de la compot (400ml).Va iesi o crema transparenta. Se poate face si cu lapte dar atunci nu mai va fi transparenta.


Dupa ce s-a racit prajitura punem crema de budinca ,apoi ornam dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation