Ingrediente:
4 oua,
200-300gr. caise din compot (se pot folosii si alte fructe),
10 linguri zahar,
10-12 linguri faina,
8 linguri ulei,
10 linguri apa clocotita,
1 plic praf de copt,
2-3 linguri pesmet,
1 plic budinca vanilie,
1 plic zahar vanilat.
Preparare;
Batem albusurile spuma cu 4 linguri zahar.
Galbenusurile se freaca spuma, cu celelalte 4 linguri de zahar,adaugam treptat ulei (ca la maioneza) apoi apa clocotita.
Punem peste aceasta compozitie albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam si faina amestcata cu praful de copt,omogenizam bine.
Ungem si tapetam o tava ,sau folosim hartie de copt ,si turnam aluatul,presaram pesmetul si asezam caisele(sau alte fructe).
Dam la cuptor la foc potrivit pentru 35-40min.
Intre timp facem budinca cu zeama de la compot (400ml).Va iesi o crema transparenta. Se poate face si cu lapte dar atunci nu mai va fi transparenta.
Dupa ce s-a racit prajitura punem crema de budinca ,apoi ornam dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu