INGREDIENTE :
250gr. macaroane,
150gr. cascaval ras ( de post) ,
1 morcav taiat cubulete,
1 albitura taiata cubulete ,
1 ardei gras taiat marunt,
2 linguri ulei,
2 catei usturoi ,
3-4 linguri suc de rosii mai gros,
sare, piper, coriandru, oregan .
Sos alb:
1-2 linguri ulei,
2-3 linguri faina (sau amidon),
250-300ml. supa de legume.
Foaie de aluat;
150gr. faina, sare, apa.
PREPARARE :
Facem sosul alb , care trebuie sa fie neted, fara cocoloase.
Intr-o tigaie calim legumele 3-4 min.cu cateii de usturoi, pe care apoi ii aruncam.
Fierbem macaroanele in apa cu sare, le scurgem .
Amestecam legumele si macaroanele cu sosul alb, adaugam condimentele, potrivim de sare si piper.
Pregatim foaia de aluat din faina+apa+sare. Trebuie sa fie un aluat neted, bun de intins.
Ungem un vas care merge la cuptor.
Intindem o foaie subtire , care sa imbrace forma unsa si sa depaseasca si marginile. Punem compozitia de macaroane si legume, jumatate din cascavalul ras, acoperim cu cu foaia ce a depasit marginile formei, ungem cu sucul de rosii si presaram cascavalul ramas.
Se pune la cuptor ( incalzit in prealabil), pentru 25-30min. la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca putin apoi se portioneaza, dupa preferinta.
e foarte buna ,am facut-o de 2 ori deja
RăspundețiȘtergere