website translation

16 martie 2008

BUDINCA DE PASTE(macaroane)CU LEGUME IN FOAIE DE ALUAT



















INGREDIENTE :

250gr. macaroane,

150gr. cascaval ras ( de post) ,

1 morcav taiat cubulete,

1 albitura taiata cubulete ,

1 ardei gras taiat marunt,

2 linguri ulei,

2 catei usturoi ,

3-4 linguri suc de rosii mai gros,

sare, piper, coriandru, oregan .

Sos alb:

1-2 linguri ulei,

2-3 linguri faina (sau amidon),

250-300ml. supa de legume.

Foaie de aluat;

150gr. faina, sare, apa.


PREPARARE :


Facem sosul alb , care trebuie sa fie neted, fara cocoloase.


Intr-o tigaie calim legumele 3-4 min.cu cateii de usturoi, pe care apoi ii aruncam.

Fierbem macaroanele in apa cu sare, le scurgem .

Amestecam legumele si macaroanele cu sosul alb, adaugam condimentele, potrivim de sare si piper.


Pregatim foaia de aluat din faina+apa+sare. Trebuie sa fie un aluat neted, bun de intins.


Ungem un vas care merge la cuptor.

Intindem o foaie subtire , care sa imbrace forma unsa si sa depaseasca si marginile. Punem compozitia de macaroane si legume, jumatate din cascavalul ras, acoperim cu cu foaia ce a depasit marginile formei, ungem cu sucul de rosii si presaram cascavalul ramas.


Se pune la cuptor ( incalzit in prealabil), pentru 25-30min. la foc potrivit.


Se lasa sa se raceasca putin apoi se portioneaza, dupa preferinta.

Un comentariu:

 
website translation
website translation