Ingrediente blat:
200gr. pesmet de biscuiti(biscuiti mai tari macinati in robot sau pusi intr-o punga legata la gura si trecut cu sucitorul peste ei ),
150gr. unt sau margarina,
2 linguri zahar tos ,
1 plic zahar vanilat .
Crema:
1 iaurt cu fructe(500g),
500gr. frisca ,
2 linguri zahar,
2 plicuri de gelatina
Eu am pus in plus: 50gr. branza de vaci si 1 banana ,se poate pune si alte fructe din compot(ananas,caise,pere,mere,piersici )dar scurse foarte bine.
Preparare:
Amestecam pesmetul, untul, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Rezulta o compozitie sfaramicioasa , pe care o intindem cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan (sa treaca putin de marginea tavi) si dam la rece, pana pregatim crema.
Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza.
Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.
Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform.Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.
Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte. Se orneaza cu frisca .
Este o prajitura foarte buna care se face repede (30min, fara timpul de asteptare),dar merita, va asigur !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu