website translation

16 martie 2008

PRAJITURA CU BLAT DE BISCUITI SI CREMA DE IAURT CU FRISCA






Ingrediente blat:

200gr. pesmet de biscuiti(biscuiti mai tari macinati in robot sau pusi intr-o punga legata la gura si trecut cu sucitorul peste ei ),

150gr. unt sau margarina,

2 linguri zahar tos ,

1 plic zahar vanilat .

Crema:

1 iaurt cu fructe(500g),

500gr. frisca ,

2 linguri zahar,

2 plicuri de gelatina

Eu am pus in plus: 50gr. branza de vaci si 1 banana ,se poate pune si alte fructe din compot(ananas,caise,pere,mere,piersici )dar scurse foarte bine.


Preparare:


Amestecam pesmetul, untul, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Rezulta o compozitie sfaramicioasa , pe care o intindem cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan (sa treaca putin de marginea tavi) si dam la rece, pana pregatim crema.


Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza.


Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.


Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform.Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.


Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte. Se orneaza cu frisca .


Este o prajitura foarte buna care se face repede (30min, fara timpul de asteptare),dar merita, va asigur !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation