website translation

16 martie 2008

PUI LA CUPTOR CU SOS DE SMANTANA SI CIUPERCI






Ingrediente:

un piept de pui fiert ..se pot folosi si pulpe, sau un pui taiat bucati,

1 ceapa taiata marunt,

200gr. telina taiata marunt,

200gr. ciuperci din conserva,

200gr. porumb dulce,

2 linguri amidon,

150ml. lapte,

2 linguri smantana,

10gr. unt sau ulei,

sare, piper, tarhon.


Preparare:


Taiem pieptul de pui in bucati mai mari, si-l punem intr-un vas care merge la cuptor. Amstecam intr-un vas, smantana, amidonul, laptele.


Punem untul (sau uleiul) intr-o tigaie, adugam ceapa, lasam cateva minute, adugam telina si ciupercile scurse de zeama, si lasam pe foc 5min.

Adaugam porumbul si tarhonul, mai lasam pe foc 3-4 min. apoi punem amestecul de lapte si smantana. Lasam sa fiarba putin, potrivin de sare si piper.


Punem acest amestec peste carne si dam la cuptor pentru 15-20min.


Se serveste cu garnituri diverse : orez, cartofi ,paste. Noi le-am servit cu paste-fundite facute dupa reteta lui Cris...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation