Ingrediente:
un piept de pui fiert ..se pot folosi si pulpe, sau un pui taiat bucati,
1 ceapa taiata marunt,
200gr. telina taiata marunt,
200gr. ciuperci din conserva,
200gr. porumb dulce,
2 linguri amidon,
150ml. lapte,
2 linguri smantana,
10gr. unt sau ulei,
sare, piper, tarhon.
Preparare:
Taiem pieptul de pui in bucati mai mari, si-l punem intr-un vas care merge la cuptor. Amstecam intr-un vas, smantana, amidonul, laptele.
Punem untul (sau uleiul) intr-o tigaie, adugam ceapa, lasam cateva minute, adugam telina si ciupercile scurse de zeama, si lasam pe foc 5min.
Adaugam porumbul si tarhonul, mai lasam pe foc 3-4 min. apoi punem amestecul de lapte si smantana. Lasam sa fiarba putin, potrivin de sare si piper.
Punem acest amestec peste carne si dam la cuptor pentru 15-20min.
Se serveste cu garnituri diverse : orez, cartofi ,paste. Noi le-am servit cu paste-fundite facute dupa reteta lui Cris...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu