Ingrediente:
Blat:
4 oua,
150gr. unt (sau margarina),
150gr. zahar,
250gr. faina,
coaja rasa de la o lamaie,
1 plic praf de copt ,
1 zahar vanilat.
Glazura:
100gr. zahar pudra ,
3-4 linguri reama de lamaie.
Preparare:
Batem albusurile separat cu un praf de sare, pana se fac spuma.
Amestecam faina cu praful de copt.
Intr-un castron , batem untul (margarina) cu zaharul si zaharul vanilat,( folosim mixerul), adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine.
Adaugam albusurile in compozitie, amestecam usor de sus in jos, cu o spatula (sau lingura de lemn).
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia , nivelam suprafata bine. Dam la cuptor , la foc potrivit, pentru 25-30min.
Glazura :
Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie, pana obtinem un amestec cremos( trebuie sa fie mai subtire ).
Turnam aceasta glazura pe blatul rece, radem putina ciocolata , sau pudram cu cacao.
Este o prajitura deosebita, cu o aroma de lamaie care te cucereste instantaneu....mananci si nu te mai opresti !!
Doamne, daca nu ar fi lista asta de asteptare atat de luuunga, iar timpul atat de scurt... De o luna de zile vreau sa fac prajiturica asta, dar nu am reusit nici pana acum! Cred ca este foarte aromata! Abia astept sa o fac! Revin cu impresii!
RăspundețiȘtergerecat dreptate ai Georgiana cu lista asta !!...pot spune ca si a mea (lista) este luuunga..imi doresc sa fac atat de multe , dar timpul este atat de "scurt"metaforic vorbind...
RăspundețiȘtergere..despre prajiturica nu pot sa-ti spun decat ca este deosebita si cu o aroma care te cucereste (asa cum dealtfel am si scris )..
astept impresiile tale..
te pup :)