INGREDIENTE :
150gr. orez,
500gr. dovlecel taiat cuburi,
2 linguri ulei,
2 morcovi fierti taiati cuburi,
1 conserva ton (200gr.),
1 lamaie,
10 masline taiate feliute ,
2-3 linguri maioneza ,
sare, piper,busuioc, oregano.
PREPARARE :
Fierbem orezul in apa clocotita cu sare, timp de 15min.(nu trebuie fiert ca la pilaf).Il rasturnam intr-o strecuratoare, il trecem sub jet de apa rece si-l lasam la scurs.
Intr-o tigaie punem uleiul si calim putin dovleceii ( 4-5 min),trebuie sa ramana putin mai tari. Punem sare si piper pe ei in timp ce sunt pe foc.
Scurgem tonul de ulei, sau apa,daca este in suc propriu.
Intr-un vas punem orezul scurs, morcovi, tonul, maslinele taiate, dovleceii caliti, maioneza, zeama de lamaie, busuioc , oregano, potrivim de sare si piper. Omogenizam bine si dam la rece pentru 30min.
Poate fi un fel unic de mancare, sau poate un aperitiv excelent.
ingrediente.jpg
ingrediente.jpg
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu