website translation

15 martie 2008

SALATA DE TON CU OREZ SI LEGUME















INGREDIENTE :



150gr. orez,

500gr. dovlecel taiat cuburi,

2 linguri ulei,

2 morcovi fierti taiati cuburi,

1 conserva ton (200gr.),

1 lamaie,

10 masline taiate feliute ,

2-3 linguri maioneza ,

sare, piper,busuioc, oregano.

PREPARARE :


Fierbem orezul in apa clocotita cu sare, timp de 15min.(nu trebuie fiert ca la pilaf).Il rasturnam intr-o strecuratoare, il trecem sub jet de apa rece si-l lasam la scurs.


Intr-o tigaie punem uleiul si calim putin dovleceii ( 4-5 min),trebuie sa ramana putin mai tari. Punem sare si piper pe ei in timp ce sunt pe foc.


Scurgem tonul de ulei, sau apa,daca este in suc propriu.


Intr-un vas punem orezul scurs, morcovi, tonul, maslinele taiate, dovleceii caliti, maioneza, zeama de lamaie, busuioc , oregano, potrivim de sare si piper. Omogenizam bine si dam la rece pentru 30min.


Poate fi un fel unic de mancare, sau poate un aperitiv excelent.
ingrediente.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation