Ingrediente:
200gr.malai,
400gr.carne tocata,
2 ardei grasi taiati cubulete,
1 morcov ras,
100-150gr. telina rasa,
100gr. cascaval ras,
2-3 linguri pesmet,
2 oua,
marar si patrunjel taiat marunt,
sare, piper, ulei.
Preparare:
Facem o mamaliga din malai, sare ai apa, apoi o lasam sa se raceasca.Apoi o faramitam cu furculita.
Intr-un vas/castron punem , carnea , mamaliga, ouale batute putin, cascavalul ras, ardeiul, morcovul si telina rase,pesmet, verdeata, sare si piper. Eu am adaugat in compozitie si 2 catei de usuroi pisati si o lingura rasa de faina. Omogenizam bine. Lasam 15-20min. la rece.
Formam chiftele sau crochete, pe care le prajim in ulei incins.
Servim cu diferite garnituri: cartofi natur, orez, paste, varza calita, insotite de o salata de cruditati.
Se pot face si marinate cu sos de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu