website translation

23 martie 2008

IAHNIE DE NAUT













Ingrediente:

500g naut,

350 g rosii in bullion taiate marunt,

1 lingura bullion,

2 morcovi,

o ceapa,

un catel de usturoi,

4 linguri ulei,

2 frunze dafin,

rozmarin,piper boabe si macinat,

sare,patrunjel verde.


Preparare:


Se pune la inmuiat in apa nautul cel putin 12 ore.

Se scurge si se pune la fiert cu o frunza de dafin, doua linguri ulei, un catel de usturoi , rozmarin, sare si boabe de piper timp de o ora.

Se poate folosi si naut din conserva care nu mai necesita fierbere.


Un morcov se rade iar calalalt se taie bastonase, se taie ceapa marunt, si se calesc in doua linguri de ulei adaugand 100 ml apa sau supa de legume.

Se lasa pe foc cca 4-5 min, apoi adaugam bulionul desfacut intr-o canita cu apa calda. Potrivim de sare si piper dupa gust si mai lasam la foc inca 5 min.


Nautul fiert si scurs de apa , se amesteca cu sosul ,o frunza de dafin se presara patrunjel si se da la cuptor timp de 30 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation