Ingrediente:
150-200ml apa minerala,
200g zahar,
80 ml ulei,
350-400g faina,
2 linguri cacao,
2 linguri nuca de cocos,
4-5 linguri gem,
1 praf de copt,
zahar vanilat.
Preparare:
Amestecam cu mixerul intr-un vas: apa minerala,zaharul,uleiul, faina , praful de copt .Omogenizam bine compozitia.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina sau folosim hartie de copt.
Punem jumatate din aluat si il dam la cuptor cat sa se intareasca putin(15min).
Dupa ce s-a copt partial aluatul intindem gemul uniform si aluatul ramas amestecat cu cacao si zahar vanilat apoi presaram nuca de cocos.
Dam la cuptor din nou pentru 30-35min.
Lasam sa se raceasca bine , apoi portionam dupa dorinta.
nuca de cocos nu se arde daca s presara pe prajitura si se da la cuptor?
RăspundețiȘtergereAdine, mai intai, iti multumesc de vizita..te mai astept :)
RăspundețiȘtergere...cat despre nuca de cocos, presarata/pusa pe deasupra prajiturii. iti spun ca nu se arde..deoarece focul nu este tare..si o mai lasi in a doua parte numai 25-30min..daca cuptorul tau arde in partea de sus, o poti acoperii cu o hartie de copt, ultimile 15min.
ps. incearca aceasta prajitura si nu vei regreta...astept sa-ni spui cum va fi :)
de ce trebiue apa minerala ?
RăspundețiȘtergereDupa ce s-a copt aluatul intindem gemul si aluatul amestecate impreuna cu mixerul ?
RăspundețiȘtergereAcum am aceasta prajitura la cuptor....
RăspundețiȘtergereSunt tare curioasa mai ales ca m-am cam speriat cand am vazut ca ,compozitia arata mai mult ca o apa.....
Va scriu dupa ce este gata si mai ales o si gust.
Este cea mai proasta prajitura pe care am mancat-o vreodata ! si nu pentru ca nu as fi stiut eu sa o prepar!Nu are nici gust si nici nimic.Ar fi fost bine sa arate ca in poza....Am si aruncat-o,nici nu mai spun ca am facut prajitura azi familiei.
RăspundețiȘtergereVa sfatuiesc sa nu o incercati,poza e frumoasa dar gustul lasa de dorit!!!!
prajitura iese buna, dar trebuie sa pui mai mult zahar. si din cauza gemului se cruzeste prima parte, cea de jos. nici o prajitura nu iese proasta, daca ai un simt al gustului dezvoltat :)
RăspundețiȘtergerein loc de praf de copt e mai bun putin amoniac, praful de copt da un gust ciudat.
BUNA FETELOR,
RăspundețiȘtergereMA NUMESC SIMONA.
SI EU AM FACUT ACEASTA PRAJITURA. ESTE FOARTE SIMPLU DE FACUT, E IEFTINA SI E FOARTE FOARTE BUNA. ARE SI ASPECT FRUMOS.
POT SA SPUN CA NU AM IMPARTIT-O FOARTE BINE IN DOUA ATUNCI CAND TREBUIA SA COC PRIMA PARTE A PRAJITURII DAR AM STIUAT SA ADAUG LA PARTEA DE SUS INCA PUTINA APA MINERLA SI CELELATE INGRDIENTE CAT A IESIT PERFECT.AM DUS SI COLEGELOR LA SERVICIU.
FELICITARI MONA.MAI ASTEPT DE LA TINE SI ALTE RETETE.
NUMAI BINE TUTUROR.
Are ceva daca pun apa plata?
RăspundețiȘtergere