website translation

15 martie 2008

BUDINCA DE CARNE















Ingrediente:

400gr. carne fiarta si tocata (eu am pus carne de vita+un carnat) ,

1 morcov taiat feli subtiri,

1 mar taiat cubulete,

2 oua ,

3-4 linguri amidon,

250-300ml. lapte,

100gr. smantana ,

2 linguri ulei,

2 linguri pesmet,

maghiran, sare piper.


Preparare:


Intr-un vas amestecam 1 lingura de ulei, amidonul si laptele, punem pe foc si lasam pana se ingroasa (3-4min.) .


Separam ouale, si batem albusul spuma.


Amestecam carnea tocata cu marul, galbenusurile, jumatate din sosul de smantana, maghiran, sare si piper.Omogenizam bine.


Ungem si tapetam cu pesmet un vas care merge la cuptor, si punem compozitia de carne, peste care punem si cealalta jumatate de sos. Aranjam si morcovii, apoi punem albusul batut spuma.


Dam la cuptor pentru 30-35min. la foc potrivit.


Lasam sa se raceasca putin apoi cu un cutit bine ascutit , portionam dupa dorinta.


Este delicios, ne-a placut mult de tot !! ..Se poate face si cu carne de pui (asa am sa fac eu “tura” urmatoare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation