Ingrediente:
Blat:
4 albusuri,
200g zahar ,
100gr. nuca de cocos,
3-4 linguri faina,
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie.
Glazura de ciocolata:
100g cicolata,
2-3 linguri cacao,
50g. unt ,
2 linguri zahar ,
2-3 linguri lapte ,
frisca lichida sau apa..
Crema:
1 plic crema instant de vanilie,
200g lapte .
Preparare:
Batem albusurile spuma cu zaharul.
Adaugam pe rand nuca de cocos faina in ploaie si praful de copt stins .
Amestecam usor ,de sus in jos ,cu o spatula,ca sa se omogenizeze bine compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit 20-25 min.pana se aureste deasupra.
Glazura : punem tote ingredientele intr-un vas pe bain-marie pane se omogenizeaza apoi o lasam la racit.
Crema: se face conform instructiunilor de pe plic….sau se pote face o crema de vanilie dintr-un praf de budinca (preparat) si racit bine apoi amestecat cu untul frecat spuma cu zahar pudra…sau se pot folosi galbenusurile.
Eu am folosit crema instant deoarece a fost mai rapid( era “sauna” in bucatarie …si gratis ,unde mai pui..hahaha)…asa ca voi faceti cum doriti !!
Pe blatul racit turnam glazura de ciocolata (racita) apoi punem si crema,dam la frigider si gata.
Este o prajitura super buna cu o aroma fantastica…iar ciocolata si cu nuca de cocos dau o combinatie buuuuna .
Incercati-o si veti vedea !!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu