Ingrediente:
500gr. carne de vita,
200gr. ciuperci din conserva,
200g mazare congelata,
100ml. vin rosu,
100ml suc de rosii mai gros,
200ml supa de legume ( cub knorr+apa),
1 ceapa taiata marunt,
3 catei de usturoi taiati marunt,
2 linguri amidon (sau faina),
4 linguri ulei ,
2 linguri zeama de lamaie,
1 lingura zahar ,
sare, piper, maghiran , marar .
Preparare:
Taiem carnea in bucati potrivite, presaram sare si piper .
Punem uleiul intr-o cratita, adaugam cateii de usturoi, ii lasam 1-2min. apoi ii aruncam . Adaugam carnea, ceapa, si supa de legume, lasam sa fiarba pana ce carnea este moale (intra furculita usor in ea).
Separat intr-un vas, amestecam amidonul , zaharul, vinul , sucul de rosii,zeama de lamaie, maghiranul.
Cand carnea este aproape fiarta , adaugam ciupercile, mazarea si amestecul de vin , potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc 10-15min.
La sfarsit presaram marar si punem un capac (5-10min), apoi ridicam .
Veti vedea ce aroma minunata va avea mancarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu