website translation

15 martie 2008

CARNE DE VITA CU MAZARE SI CIUPERCI











Ingrediente:

500gr. carne de vita,

200gr. ciuperci din conserva,

200g mazare congelata,

100ml. vin rosu,

100ml suc de rosii mai gros,

200ml supa de legume ( cub knorr+apa),

1 ceapa taiata marunt,

3 catei de usturoi taiati marunt,

2 linguri amidon (sau faina),

4 linguri ulei ,

2 linguri zeama de lamaie,

1 lingura zahar ,

sare, piper, maghiran , marar .


Preparare:


Taiem carnea in bucati potrivite, presaram sare si piper .

Punem uleiul intr-o cratita, adaugam cateii de usturoi, ii lasam 1-2min. apoi ii aruncam . Adaugam carnea, ceapa, si supa de legume, lasam sa fiarba pana ce carnea este moale (intra furculita usor in ea).


Separat intr-un vas, amestecam amidonul , zaharul, vinul , sucul de rosii,zeama de lamaie, maghiranul.


Cand carnea este aproape fiarta , adaugam ciupercile, mazarea si amestecul de vin , potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc 10-15min.

La sfarsit presaram marar si punem un capac (5-10min), apoi ridicam .

Veti vedea ce aroma minunata va avea mancarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation