website translation

16 martie 2008

FURSECURI CU GEM - odihnite






Ingrediente:

3 oua,

200g zahar,

200ml ulei,

o lingura amoniac,

faina cat cuprinde (mai putin de 1 kg),

coaja rasa de lamaie,

zahar vanilat,

un borcan de gem acrisor(macese,catina,caise),

20 g nuca cocos.


Preparare:


Se amesteca bine ouale cu zaharul si amoniacul nestins pana se omogenizeaza compozitia,apoi se da la frigider pentru 8 ore timp in care se va"odihni".


Dupa cele 8 ore adaugam uleiul ca la maioneza,coaja rasa de lamaie,vanilia si faina ca sa iasa o coca potrivit de tare.


Intindem o foaie (nu foarte subtire)si o taiem rondele cu diverse forme,apoi se coc intro-o tava unsa cu ulei pana se albesc (cam 15 min).


Dupa ce se racesc se unesc doua cate doua cu gem amestecat cu putina nuca de cocos sau simplu.


Se poate pune si o crema din unt amestecat cu zahar si cacao,dar cu gem sunt mai bune. Se pot glazura cu glazura de cacao sau ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation