website translation

16 martie 2008

PRAJITURA CU GRIS






Ingrediente:

3 oua,

4 linguri de zahar,

8 linguri de gris,

500ml lapte,

zahar vanilat frisca,fructe proaspete sau din compot .


Preparare:


-Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul se adauga grisul .

Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie de galbenusuri,amestecand usor de sus in jos ,cu o spatula sau lingura de lemn.


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia.

Dam la cuptor la foc potrivit 20-25 min.


Intre timp amestecam laptele cu zaharul vanilat,daca va place mai dulce puteti adauga si 1-2 linguri de zahar.Eu nu am pus zahar ca mi s-a parut destul de dulce compozitia,dar fiecare cu gustul lui.


Cand prajitura s-a copt(trebuie sa fie aurie) turnam laptele si mai lasam la cuptor inca 2 minute.


Lasam sa se raceasca bine ca prajitura sa se insiropeze (blatul va creste in volum … grisul trebuie sa se umfle).

Se poate insiropa si cu un sirop de zahar ars, zeama de compot si se procedeaza la fel.


Se orneaza cu frisca se poate pune si dulceata ,gem ,fructe proaspete sau din compot (scurse bine ) .


O prajitura simpla care se face foarte repede si este ideala pentru zilele calduroase de vara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation