Ingrediente:
1 kg. peste alb (am folosit cod , dar se poate folosii si alt peste )
1 lamaie, sucul si coaja rasa,
2 linguri de ulei ,
1 lingura de unt,
½ cana ierburi aromarice ( cimbru, maghiran, marar) taiate marunt,
sare, piper.
Preparare:
Pentru ca pestele se potriveste de minune cu ierburile aromatice, putem inlocuii cimbrul, maghiranul, mararul, cu patrunjel, oregano, menta.
Amestecam ierburile cu ulei, zema si coaja de lamaie, unt, sare piper. Ungem pestele cu acest mixt aromatic, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem felii si ii condimentam .
Asezam intr-un vas care merge la cuptor, cartofii apoi pestele, acoperim cu folie de aluminiu .
Dam la cuptor cu focul potrivit pentru 30min. Descoperim (luam folia de aluminiu) si mai lasam inca 5-10min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu