INGREDIENTE:
800gr. mazare (din conserva sau congelata) ,
1 morcov ras sau taiat cubulete ,
1 ceapa taiata marunt,
100gr. praz taiat marunt,
250gr. rosii in bulion taiate marunt sau 2 linguri pasta de tomate,
½ lingurita de zahar (optional),
200-250ml. supa de legume ,
3 linguri de ulei,
marar taiat marunt,
sare , piper.
Preparare:
Calim ceapa si prazul putin , punem si morcovul, adaugam putina supa de legume sau apa , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 15-20min. .
Scurgem mazarea de apa (daca este din conserva), sau o spalam daca este congelata. Adaugam si mazarea, zaharul (daca punem), rosiile taiate marunt, sau bulionul dizolvat in putina apa si supa de legume, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic inca 20min. Nu acoperim cratita.
Mazare se fierbe fara capac, la foc mic, pentru a-si pastra culoare verde.
La sfarsit adaugam mararul, acoperim cratita si lasam asa 5-10min. apoi descoperim.
Aroma va fi mai pronuntata daca se procedeaza asa.
Este o mancare simpla, gustoasa si ff buna !!
Se serveste cu paine prajita.
ti-a iesit frumoasa!
RăspundețiȘtergeream si eu niste mazare la congelator... dar cu atatea alte bunataturi nu prea ii vine randul niciodata :))
edith, pe cat este de frumoasa mancarica, pe atat este de buna...incearca sa o faci sote, ca si o garnitura la o friptura sau oua ochi..pupici :)
RăspundețiȘtergerea iesit f bun si a fost simplu de gatit. merci! :)
RăspundețiȘtergereSimona
Simona, multumesc de vizita, te mai astept si alta data :)
RăspundețiȘtergerema bucur ca ti-a placut mancarica de mazare..pupice :)
asa bn arataaaa!!!
RăspundețiȘtergerechiar acum m-apuc sa fac si eu o mancarica k si a ta!( e mancarea pe foc!!)
Imi place cum arata. Ma pregatesc si eu sa incerc. Multumim pentru reteta!
RăspundețiȘtergereaveam mazare in frigider dar nu stiam exact cum sa o fac.eu nu am carne deci o sa pun carnaciori.si am mai adaugat si ardei.am si smantana..perfect.sper sa-i placa lu gabi.viata de camin e grea la capitolul asta.ne-am saturat de uscaturi
RăspundețiȘtergereo sa incerc si eu
RăspundețiȘtergereF frumos arata, mie mi-e pofta de mancarica de mazare de vreo 2 sapt. si tot ma invart printre retete si recomandari .
RăspundețiȘtergereAm decis sa urmez reteta ta, am plecat la bucatarie.
Gata mazarea!Mi-a iesit suuuuper,chiar peste asteptari.
RăspundețiȘtergereDoar ca neavand marar verde in casa, am pus patrunjel...mie imi place si asa, orice ierbuta pe mine ma incanta insa teoretic probabil ca mararul e mai indicat, depinde de gustruri pana la urma.
Sunt fascinat de poza cu liliacul si stropitoarea.... poti sa-mi spui de unde ai luat-o? As vrea sa o pun pe desktop ...
RăspundețiȘtergereCu ocazia asta am incercat si reteta ... Usor de facut si foarte gustoasa.... mi-am facut si friganele...
Alex
abs505075@yahoo.com
Click dreapta pe imagine si apoi "View background image". Apare poza si "Save image". That is it!
ȘtergereCe puteti spune de o mazare cam batrana ,cum se pot inlatura mai usor cojitele dupa fierbere.
RăspundețiȘtergereMultumesc,
inainte de fierbere, toarna pestea ea apa fiata clocotita...si las-o putin...eu cred ca se va inmuia!
Ștergerea iesit excelet...
RăspundețiȘtergerebagati un carnacior taiat cubulete sa vedeti atunci cum ii :D
RăspundețiȘtergeream sa incerc si eu arata super multumesc
RăspundețiȘtergeremi-a iesit super buna, ms de reteta
RăspundețiȘtergere