Ingrediente:
3 fire de praz taiate segmente de 5-6cm.
600-700ml supa de legume (knorr+apa),
4-5 cartofi taiati cubulete,
2 morcovi taiati mare,
4 catei de usturoi,
1 lingura margarina (sau unt),
1 foaie de dafin,
4-5 felii de franzela transformate in crutoane,
verdeata taiata marunt,
sare, piper.
Preparare:
Intr-un vas topim margarina (untul), adaugam prazul , catei de usturoi, si 4-5 linguri din supa de legume. Acoperim si lasam sa fiarba , la foc mic, circa 10min.
Adaugam apoi morcovii si cartofii, foaia de dafin, punem si restul supei de legume, potrivim de sare, acoperim cratita /oala. Lasam sa fiarba la foc mic , pana sunt legumele fierte bine.
Scoatem cu un polonic, intr-un castron, ¼ din zeama (din oala in care au fiert legumele) si o pastram . Restul de zeama si legumele le pasam sau mixam (folosim blenderul).
Amestecam legumele mixate cu zeama pastrata, si o mai punem pe foc 5-10min.
Se serveste in castronase cu verdeta presarata pe deasupra si crutoane.
Cine mananca de dulce, poate adauga si smantana , la masa. Eu am facut-o de post, deci nu am pus.
Mona felicitari ...
RăspundețiȘtergeresupa asta arata absolut demential .. trebuie sa fac si eu ceva asemanator cit de curind...
dar cu o farfurie ca asta in mina cred ca m.as simti obligatoriu urmasa lui nea Marin :-)))
multumesc cristinel :))!!
RăspundețiȘtergere...astept sa vad ce improvizatii faci tu(prazul fiind subiect "tabu")...apoi am sa-ti spun din ce neam te tragi !!..da musai ,o geanta diplomat s-o ai alturi !!...
pupici :))
sau macar o papornita :-)))
RăspundețiȘtergeredaca vrei tu , papornita sa fie:-)))...
RăspundețiȘtergere...acum ai sa spui si de o damigeana cu zaibar...de care avea grija mereu Suca :)
Excelenta supa.
RăspundețiȘtergere