website translation

11 aprilie 2008

SUPA CREMA DE PRAZ















Ingrediente:


3 fire de praz taiate segmente de 5-6cm.

600-700ml supa de legume (knorr+apa),

4-5 cartofi taiati cubulete,

2 morcovi taiati mare,

4 catei de usturoi,

1 lingura margarina (sau unt),

1 foaie de dafin,

4-5 felii de franzela transformate in crutoane,

verdeata taiata marunt,

sare, piper.


Preparare:


Intr-un vas topim margarina (untul), adaugam prazul , catei de usturoi, si 4-5 linguri din supa de legume. Acoperim si lasam sa fiarba , la foc mic, circa 10min.


Adaugam apoi morcovii si cartofii, foaia de dafin, punem si restul supei de legume, potrivim de sare, acoperim cratita /oala. Lasam sa fiarba la foc mic , pana sunt legumele fierte bine.


Scoatem cu un polonic, intr-un castron, ¼ din zeama (din oala in care au fiert legumele) si o pastram . Restul de zeama si legumele le pasam sau mixam (folosim blenderul).


Amestecam legumele mixate cu zeama pastrata, si o mai punem pe foc 5-10min.


Se serveste in castronase cu verdeta presarata pe deasupra si crutoane.


Cine mananca de dulce, poate adauga si smantana , la masa. Eu am facut-o de post, deci nu am pus.

5 comentarii:

  1. Mona felicitari ...

    supa asta arata absolut demential .. trebuie sa fac si eu ceva asemanator cit de curind...

    dar cu o farfurie ca asta in mina cred ca m.as simti obligatoriu urmasa lui nea Marin :-)))

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc cristinel :))!!
    ...astept sa vad ce improvizatii faci tu(prazul fiind subiect "tabu")...apoi am sa-ti spun din ce neam te tragi !!..da musai ,o geanta diplomat s-o ai alturi !!...
    pupici :))

    RăspundețiȘtergere
  3. sau macar o papornita :-)))

    RăspundețiȘtergere
  4. daca vrei tu , papornita sa fie:-)))...
    ...acum ai sa spui si de o damigeana cu zaibar...de care avea grija mereu Suca :)

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation