Ingredeinte:
250g. linte,
1 morcov taiat mai mare,
1 ceapa,
½ dintr-un fir de praz (partea alba),
2-3 catei de usturoi,
sare, piper.
Preparare:
Spalam lintea si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa de a clocotit de cateva ori, o scurgem si o punem din nou la fiert cu legumele .
Lasam sa fiarba bine, pana cand lintea si legumele sunt bine patrunse.
Dupa ce s-au fiert toate bine , pasam/ mixam legumele si lintea (folosim un mixer sau blender), adaugam usturoiul pisat, ulei, sare si piper. Compozitia trebuie sa fie ma groasa, ca sa poata fi tartinabila.
Se poate aduga in compozitie si verdeata taiata foarte marunt.
Se serveste pe felii de paine putin rumenite (in cuptor) , cu castraveti si ridichi.
Mona, pate-ul asta de linte cred ca e tare bun. O sa-l incerc si eu. Sper sa gasesc linte ca nu am cumparat niciodata.
RăspundețiȘtergereNu am mancat linte pana acum, cu ce seamana la gust, Mona?
RăspundețiȘtergereOricum prezentarea e suuper apetisanta :)
Mirela,in primul rand, iti spun- BUN SOSIT !- in bucataria mea...sper ca vizita ti-a placut, si poate ai sa mai revii si alta data..eu te astept cu mare placere :)
RăspundețiȘtergereiti spun sincer, Mirela, ca este foarte bun..are o textura cremoasa si fina..oricum este mai sanatos, fata de clasicul si mereu acelasi pate ...
RăspundețiȘtergerecumpara o punga de linte mica si incearca sa faci aceasta reteta..cred ca o sa-ti placa...sau poate nu??!!...asta ramane la aprecierea ta :)...eu astept sa-mi spui daca-ti va place :)...pupici
Edith, lintea are un gust combinat, de mazare si fasole boabe...dar este mult mai fin..si se potriveste perfect cu ierburile aromatice..se pot face o multime de retete de la aperitive, salate , ciorbe, supe ,mancare..
RăspundețiȘtergeredaca vrei , incearaca o reteta cu linte si ai sa-i dai "verdictul"..bun..sau , nebun (nu de la spitalul 9 )...astept sa-mi spui si mie 'sentinta"..pupici :)
voi incerca sa fac aceasta reteta, cred ca e ceva gustos
RăspundețiȘtergereAm cautat pe google o reteta cu linte.Am in casa linte si cautam un nou mod de preparare.Din pacate la noi nu este asa de folosita in alimentatie si e pacat...Are un continut bogat in fier,magneziu,fibre.Imi place reteta ta,suna f bine!Eu am mancat linte piure in amestec cu paste fainoase bob de orez.Felicitari pentru reteta si pentru prezentarea ei foarte apetisant!Iti doresc mult succes in continuare!
RăspundețiȘtergereLuiza, multumesc de vizita..te mai astept , si cu alte comentarii privind alimentatia sanatoasa...
RăspundețiȘtergerecata drepatate ai !!...lintea, este un aliment foarte putin folosit in alimentatia noastra..dar am observat in ultima vreme, o mai mare atentie data si altor alimente ,mai putin cunoscute ..am incaput si noi sa fim mai atenti cu prepararea unor mancaruri cat mai naturale si sanatoase
poate ai sa faci aceasta reteta de pateu..este foarte buuuna..
multumesc pentru urarile tale..
Unde se mai gaseste linte de vanzare si cat mai costa? Multumesc foarte mult pentru raspuns.
RăspundețiȘtergereDin ce vad eu in poze(cam in toate in care in titlu apare linte )cam peste tot este naut.
RăspundețiȘtergereLintea este mult mai marunta
da, asa este... arata bine si gustos, dar nu e linte, e naut...
RăspundețiȘtergerefelicitari pentru retete.sunt practice si economice
RăspundețiȘtergereclaudia
.Multumesc pentru reteta Sunt coninsa ca va iesi bun .Nu are dece sa nu fie asa,iar lintea are gust bun ,indiferent cum o gatesti !Felicitari
RăspundețiȘtergerevoi incerca si eu reteta chiar sunt curioasa sa vad cum are sa imi iasa pateu de linte
RăspundețiȘtergere:)