website translation

19 februarie 2009

FRIPTURA DE PORC CU MERE SI CHIMEN
















INGREDIENTE:


5-6 felii de pulpa de porc fara os si degresata,

4 mere curatate si taiate felii,

2 morcivi curatati si taiati rondele,

2 cartofi mari taiati felii,

1 lingurita chimen,

150ml supa de legume sau apa,

2 linguri ulei.


Marinata carne:

2 lingrite miere de albine,

4 linguri mustar iute sau dulce,

1 lingurita boia de ardei dulce,

½ lingurita ienibahar,

sare, piper.


PREPARARE:


Intr-un bol , amestecam ingredinetele pentru marinata, ungem fiecare felie de carne , acoperim cu folie si dam la rece 30min.


Ungem cu ulei un vas care merge la cuptor si asezam primul strat, cel de cartofi, urmeaza morcovii apoi merele. Presaram semintele de chimen.

Peste straturile de legume si fructe asezam feliile de carne. Punem supa de legume sau apa, acoperim cu capac sau folie de aluminiu.


Dam la cuptor 20min cu focul potrivit, apoi descoperim si mai dam la cuptor inca 15min. pana ce preparatul se rumeneste putin.


Este o friptura foarte buna , carnea este moale si cu o aroma deosebita...iar garnitura aceasta de mere si legume este suuuper.

6 comentarii:

  1. Draga Mona, reteta asta trebuie sa fie ceva de vis, neaparat am s-o incerc si eu. Acum te invit cu drag sa iei de la mine leapsa cu a sasea poza, in caz ca n-ai mai avut-o si, bineinteles, daca iti face placere. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. am incercat si eu de curand chimenul pe porc si e delicios :) iar merele sunt febletea mea pe langa fripturi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mona trebuie sa te copiez si eu caci imi plac si merele si chimenul ( asta imi place doar de citiva ani :-)) dar nu m-am gindit niciodata sa le folosesc impreuna . Felicitari !!
    Pupici si week end placut

    RăspundețiȘtergere
  4. Mononoke, este intradevar o bunatate, daca iti place, asta ramane sa-mi spui tu, daca te hotarasti sa o faci...astept impresiile tale..

    am sa trec pe la tine sa vad leapsa...dar cam toate pozele mele din ultima perioada, sunt facute la diverse preparate culinare..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ama, iti multumesc de vizita..te mai astept :))

    aceasta combinatie de porc, mere si chimen este mai inedita, dar toate la un loc dau o savoare deoasebita acestei fripturi..
    te pup;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristinel, sa o faci ca este suuuper buna..cat despre copiat,promit sa nu te spun doamnei...hahaha
    pupici si tie si lui F

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation