Ingrediente :
Foaie Aluat:
200g faina,
1 ou,
Sare.
Umplutura:
300g carne tocata(porc, vita,pui sau amestec),
1ceapa taiata marunt,
1 lingura bulion,
patrunjel taiat marunt
cimbru,
ulei,
un carnat subtire (cabanos),
6 felii de cascaval,
2-3 linguri branza rasa ,
oregano,
sare, piper.
Preparare:
Punem faina si oul intr-un vas si framantam un aluat ca pentru taitei/paste.
Intr-o tigaie calim ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam carnea , cateva linguri de supa sau apa, acoperim si gatim 10min. Descoperim si adaugam, bulionul, cimbrul , mai lasam pe foc cateva minute. Potrivim de sare si piper, apoi lasam sa se raceasca.
Pe suprafata presarata cu faina, intindem o foie subtire, asezam feliile de cascaval,repartizam uniform umplutura de carne, punem la un capat carnatul (cabanosul), si rulam cu atentie.
Tapetam o tava, asezam rulada, ungem cu ou batut , apoi presaram branza rasa(cascaval) si oregano.
Dam la cuptor , pana se rumeneste frumos pe deasupra, 30-35min. la foc potrivit (180*C).
Este un aperitiv delicios, dar poate fi si un fel principal de mancare , insotit de o garnitura de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu