website translation

25 februarie 2009

QUICHE CU PANGASIUS


















INGREDIENTE:


ALUAT :

250g faina,

150g unt sau margarina,

½ lingurita praf de copt,

100ml apa,

1 ou,

2 lingurite zeama de lamaie,

Sare.

UMPLUTURA :

2 fileuri de pangasius,

1 morcov taiat fasii,

1 ardei gras rosu taiat marunt,

2 cepe taiate marunt,

3oua,

100g cascaval ras,

100g smantana,

50ml lapte ,

½ lingurita nucusoara,

1-2 linguri ulei,

sare , piper.


PREPARARE :


Dezghetam fileurile de pangasius (daca sunt congelate) la temperatura camerei, apoi le taiem cuburi. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.


Batem oul cu apa si zeama de lamaie.

Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, adaugam margarina inmuiata la temperatura camerei si amestecul de ou.

Framantam un aluat meted, bun de intins, pe care il modelam in forma de sfera, il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece 1 ora.


Punem uleiul intr-o tigaie si calim legumele cateva minute. Potrivim de sare si piper. Dam deoaprte.

Batem bine,ouale , smantana, laptele,cascavalul, nucusoara, potrivim de sare si piper.


Intindem aluatul pe o hartie de copt, il asezam in forma in care il vom coace, si dam la cuptor 10min. la foc potrivit.

Scoatem forma din cuptor, punem bucatile de peste, legumele , apoi compozitia de oua si smantana. Scuturam putin vasul, astfel incat lichidul sa patrunda in toata compozitia. Eu am pus pe deasupra doua feliute de cascaval taiate cubulete, si am presarat putina boia de ardei (pentru culoare).Voi puteti pune, sau nu...ramane la aprecierea voastra.


Dam la cuptor 30-35min la foc potrivit (180*C), pana se rumeneste putin pe deasupra.


Se pot face si forme individuale de tarte si se poate servi ca un aperitiv sau poate constituii un fel principal de mancare.

Putem folosi si alt peste (bineinteles fara oase)... somon fume, cod, salau, merluciu, macrou..


Ce pot sa va spun !!!...este nu buna, ci foarte buna !!...o imbinare de arome si gusturi care iti lasa o impresie excelenta.

11 comentarii:

  1. Mona, pozele arata excelent, la fel si blogul! Straie noi... de primavara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mona, un blog minunat si poze foarte delicioase.Te pup si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina draga, esti prea draguta...multumesc !!
    ..se pare ca anul acesta, venirea primaverii, corespunde atat calendaristic ,cat si din punct de vedere meteorologic..cel putin la noi asa este :))..de aceea si blogul este mai primavaratic..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia, multumesc de vizita facuta si cuvintele frumoase..te mai astept :))
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mona ce bine arata quiche-ul...mi-ai dat o idee in legatura cu pregatirea pestelui altfel decat retetele clasice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent !!! e asa frumos colorat :-))
    iti trimit 1 martisor virtual si un pupic
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mutl cum ti-a iesit, Mona!
    Super, poate il incerc.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. stii ce nu inteleg eu? in toate retetele astea cu peste (tarte, rulouri, placinte, etc) .. ce faceti cu spinii??? ca si fileurile astea tot mai au pe ici pe colo spini (nu atata de multi ca pastravul, dar au). Cum mancati produsul final?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Meli, Cris si Edith, ma bucur ca va place quiche-ul acesta cu peste..sa stiti ca este extraordinar de bun..si se face si repede..poate il incercati si voi..va pupicesc pe toate :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ari, despre ce spini vorbesti ??!!...despre oase ??
    ..nu am intalnit niciodata pana acum, "spini"sau oase in nici un file de peste..si slava Domnului eu cumpar saptamanal peste !!! ..poate ai avut tu "ghinion"si ai nimerit unul care nu era bine dezosat ..altceva nu stiu ce sa-ti zic :((!!!
    ..poate este mai bine ,sa dai carnea de peste, prin masina de tocat, sau la robot..si asa nu mai ai nici un dubiu..
    astept raspunsul tau..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  11. pai eu iau mereu file de salau. Si desi, fara sa fie dezosat e genul de peste cu doar cateva oase, gasesc mereu cateva .. nu sunt dezosati. Sau pe fileuri dezosate scrie ca sunt?

    pangasius inca nu am incercat .. Tu esti din RO? sau fetele din RO unde gasesc fara oase ca am vazut ca si ele gatesc toate bunatatile cu peste :((:((:((

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation