website translation

9 februarie 2009

CAREU DE CIOCOLATA






















INGREDIENTE :


Aluat biscuite:

200g faina,

150g unt sau margarina,

50g zahar,

40g cacao,

1 ou,

4-5 linguri de apa rece.


Crema:

100g smantana,

2-3 linguri zahar pudra,

2 oua,

200g ciocolata rupta bucatele,

150g nuci macinate,

vanilie, rom.


PREPARARE :


Intr-un vas amestecam faina, zaharul, cacao, adaugam untul taiat bucatele si apa rece.

Framantam un aluat omogen. Acoperim cu folie de plastic si dam la rece 30min.


Tapetam o tava cu hartie de copt.

Intindem aluatul int-o foaie subtire de 4-5mm si il punem in tava.

Dam la cuptor , incalzit in prealabil, 15min cu focul potrivit.


Batem intr-un bol smantana, zaharul pudra, ouale si vanilia (sau alta esenta care va place). Adaugam ciocolata si nucile. Omogenizam bine.

Punem acest amestec peste aluatul din tava (dupa de a stat in cuptor cele 15min).

Dam din nou la cuptor 20-25min. la foc potrivit (180*C).


Este o prajitura super ciocolatoasa , are un gust delicios…se face atat de repede si este atat de buuuuna…

7 comentarii:

  1. Mona, trebuie sa fie buuuna rau prajiturica asta. Spune-mi te rog, ciocolata se topeste in crema dupa ce o dai la cuptor? Si tava cat de mare este?
    Merci, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce ciocolatoasa e prajiturica asta. Delicioasaaa... deja o simt cit e de gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Edith, cata dreptate ai !!...este un deliciu de ciocolata (pentru "fani" de cioco este suuuper)..si se face extrem de repede...

    referitor la intrebarile tale:
    - da, ciocolata se topeste in crema cat sta la cuptor..daca este rasa(cioco)se topeste in intregime, iar daca este taiata mai mare (asa cum am facut eu)raman in crema mici bucatele de ciocolata...se poate face in ambele feluri, nu se schimba cu nimic consistenta si gustul
    - dimensiunea tavi in care am facut prajitura este 30/24

    daca faci prajiturica, astept impresii de la tine..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Danelutza, multumesc de vizita si te mai astept...
    daaaa, ciocolatoasa "rau" prajiturica..dar atat de buna, incat cu greu te opresti sa nu mananci mai multe bucati..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ce se intampla cu oul din compozitia de aluat ca nu ai mentionat cand si unde se adauga?

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation