website translation

16 martie 2008

TORT CU CREMA DE CACAO






Ingrediente blat:

3 oua,

10 linguri de zahar,

6 linguri de ulei,

15 linguri de faina,

6 linguri de apa clocotita,

1 plic praf de copt,

1 plic zahar vanilat.

Sirop:

1-2 linguri de zahar se fierb cu 100-150ml apa.

Crema:

1 plic crema de ciocolata (eu am folosit Dr.Oetker).

Glazura:

1 plic glazura de ciocolata preparata la rece(tot Dr.Oetker).


Preparare blat:


Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Adaugam treptat uleiul(ca la maioneza ),apoi apa clocotita.


Batem spuma albusurile cu restul de zahar. Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn(sau spatula),de jos in sus.

Omogenizam bine apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.


Intr-o forma de tort sau tava ,punem hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,si turnam aluatul.


Dam la cuptor la foc potrivit pentru 40min.


Crema:

Se face conform instructiunilor de pe plic.

Se mai poat face si dintr-o budinca de ciocolata amestecata cu margarina(sau unt).Se mai poate adauga si alune ,nuci macinate.

Glazura:

Si glazura se face tot conform instructiunilor de pe plic.

Se mai poate face si din ciocolata topita sau cacao+apa+zahar+unt fierte pe foc.


Blatul racit de taie in 2-3 buc.(eu l-am taiat in 2).Se insiropeaza prima parte de blat se pune toata crema apoi celalalt blat.

Se glazureaza apoi se orneaza dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation