website translation

15 martie 2008

MUSUROI DE OREZ PE PAT DE VINETE














Acest titlu vine din partea sotului meu ,care atunci cand le-a vazut in farfurie a spus zambind : - ai facut musuroaie de orez ??!!...si asa i-a ramas numele(denumirea).


Ingrediente:


100g orez,

2 linguri de samantana,

150g cascaval taiat felii ,

1 ceapa taiata marunt,

1 ardei taiat marunt,

1 cabanos sau un alt salam taiat marunt,

1 vanata,

2-3 linguri ulei patrunjel,

sare , piper,curry .


Preparare:


Taiem vanata in felii mai groase, le presaram cu sare si le lasam 20-30min.deoparte sa se scurga.

Stergem apoi vinetele cu un servetel de hartie,le trecem prin faina si le prajim putin in ulei. Le scoatem pe servetele absorbante ,pentru a elimina surplusul de ulei.


Fierbem orezul in 400ml. supa de legume, adaugam la sfarsit si praful de curry.


Calim ceapa ,ardeiul si cabanosul foarte putin , adaugam si verdeata,apoi amestecam cu orezul si smantana.Potrivim de sare si piper.


Asezam feliile de vinete intr-o tava tapetata cu pesmet, punem pe fiecare din compozitia de orez si cate o felie de cascaval. Acoperim cu o folie de aluminiu(sau capac) si dam la cuptor pentru 15-20min. dupa care scoatem folia si mai dam la cuptor pentru 5-10min, sa se gratineze .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation