website translation

16 martie 2008

MINITORTURI
















Ingrediente:

blat:

250 g zahar,

400-450 g faina,

150g ulei,

250-300 ml apa rece,

3-4 linguri cacao,

1 lingurita bicarbonat,

stafide,coaja de lamaie,esente.

crema:

2 linguri amidon,

1 lingura faina ,

150ml apa,

150g zahar pudra,

250 g margarina,

zeama de la o lamiae,vanilie.

glazura:

2-3 linguri cacao,

2-3 linguri zahar,

2-3 linguri apa,

50 g margarina.


Preparare blat:

Se pune intr-un castron faina ,zaharul,cacao,coaja de lamaie,esente,bicarbonatul stins,apa si uleiul.Se omogenizeaza totul foarte bine.

Se adauga stafidele(se poate pune si nuca).


Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.

Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.


Preparare crema:

Se amesteca amidonul cu faina si apa , se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa) si se lasa sa se raceasca .

Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga “ciulamaua” racita.

Se omogenizeaza bine,apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.


Preparare glazura:

Se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min.(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.


Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.

Este un dulce de post exceptional !!...se poate face si in forma rotunda, si atunci o sa avem un tort.. pentru ocaziile deosebite din perioada Postului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation