website translation

23 martie 2008

PLACINTA CU CIUPERCI SI MAZARE














Ingrediente aluat:

15 linguri faina,

15 linguri apa minerala,

7 linguri ulei,

50 g margarina+ 2 linguri faina.


Umplutura:

200g ciuperci(eu am folosit din cutie),

150g mazare,

2 linguri de ulei,

sare ,piper,rozmarin,maghiran.

Sos:

50ml ulei,

50 g faina sau amidon,

450 ml apa sau supa de legume.


Preparare:


Se face un aluat din faina ,ulei si apa minerala, se amesteca

Separat ,se amesteca margarina cu cele doua linguri de faina, pana se obtine o compozitie cremoasa.


Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o singura foaie(nu prea mare). Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa, rulam si dam la rece cca 30 min.


Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa.Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele, sarea si piperul se pun dupa gust.


Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt si aseazam prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie.

Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.


Se coace in cuptorul incalzit ,la foc mic timp de 45 min.

Putem face si alta umplutura cu alte legume ...sau cand nu este post se poate face cu branza sarata sau dulce,carne tocata, mere rase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation