website translation

16 martie 2008

TARTA CU CAISE













Ingrediente blat:

2 cani faina,

200g. margarina,

150g. zahar,

200g. caise din compot bine scurse,

100g. gem caise,

1-2 linguri pesmet,

150ml apa rece(de la frigider),

zahar vanilat,zahar pudra.


Preparare:


Pregatim aluatul din faina,margarina,100g zahar si apa.

Framantam bine si il punem la rece 30min.acoperit cu o folie.


Ungem o tava de tarta cu ulei,intindem o foaie din aluat,

o asezam in tava, intindem gemul, presaram pesmetul si asezam caisele cu deschizatura in jos.Presaram deasupra zaharul ramas.


Dam tava la cuptor,( incalzit in prealabil) timp 10min. la foc mare, apoi micsoram focul si lasam inca 30-35min.


Dupa ce s-a racit o scoatem din tava si presaram zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Se mai poate pune deasupra si jeleu transparent.


Se mai poate face si cu alte fructe (eu am pus printre caise visine din dulceata) ,important este sa se presare pesmet pe aluat. Acesta absoarbe umiditatea fructelor ,si astfel aluatul ,nu mai are aspect de necopt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation