website translation

16 martie 2008

FICATEI DE PUI SI CARNATI CU CIUPERCI SI GARNITURA DE OREZ





Ingrediente:

500gr. ficatei,

200gr. ciuperci (am folosit din conserva),

150-200gr. carnati taiati,

1 cepa taiata marunt,

100ml. vin alb,

100gr. orez,

300-350ml. supa de legume sau pui,

3-4 linguri ulei,

1 lingura bulion de ardei sau folosim boia de ardei dulce,

sare, piper, maghiran, coriandru,

verdeata taiata marunt.


Preparare:


Rumenim ficateii in 2 linguri de ulei, adaugam din cand in cand si putina apa, punem capac si lasam 4-5 min.


Intr-o tigaie mai mare sau cratita, calim ceapa in uleiul ramas, adaugam si ciupercile, punem si carnatii , mai lasam inca 3-4min. Adaugam si putina verdeata taiata marunt.

Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (adaugam si putina apa sau supa ) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine.


Dupa ce ficateii sau rumenit, ii adaugam peste ceapa+carnatii+ciupercile, punem bulionul de ardei ( sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, adugam si vinul punem si mirodeniile, potrivim de sare si piper.


Dam la cuptor pentru 15-20 min. Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine.


Facem si garnitura, respectiv, orezul fiert in supa de legume sau pui.


Servim orezul cu ficateii si ciupercile. Pe deasupra se poate pune si cascaval ras.


Este o mancare delicioasa si aspectuoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation