website translation

29 septembrie 2008

CARTOFI, MORCOVI SI CEAPA MARINATE LA CUPTOR










Ingrediente:

4 cartofi taiati rondele,

2-3 morcovi taiati rondele,

4-5 cepe taiate deasemenea rondele.

Marinata:

4 linguri ulei de masline,

1 lingura boia de ardei ,

1 lingurita tarhon,

1 lingurita busuioc,

1 lingurita oregano,

1 lingurita miere de albine,

zeama de la o lamaie,

boabe de coriandru si piper

100ml supa de legume sau apa

sare.


Preparare:


Amestecam bine, intr-un vas/ castronel, toate ingredientele de la marinata.


Asezam untr-o tava sau vas jena, un strat de cartofi, unul de morcovi si unul de ceapa, turnam ½ din marinata , apon repetam straturile si turnam si restul de marinata. Acoperim si lasam asa 30min.


Dam la cuptor, la foc potrivit

(180*C) 30min...vasul tot acoperit trebuie sa fie, apoi descoperim si mai lasam la foc inca 10-15 min. pane se rumenesc frumos legumele .


Va pot spune un singur cuvant- DELICIOS- ase se caracterizeaza gustul acesta de legume si ierburi aromate in combinatie cu zeama de lamaie.


Este o garnitura excelenta pentru fripturi , carnati sau peste....dar in acelasi timp poate fi si o mancare de post.

PREMIUL - MIGLIOR CUOCA SUGGERITRICE


Ttraducerea premiului ar fi " bucatareasa care te inspira " care iti sugereaza, iti da idei eu l-am primt de la Cristina...


.....cuvintele frumoase, pe care le spui despre mine intotdeauna, se aduna la casa sufletului meu si acest lucru ma determina sa te indragesc si sa te apreciez mai mult (nu spun iubesc, sa nu se inteleaga altceva...hahaha)..multumesc mult inca odata pentru ca esti PRIETENA mea !!!


Pentru ca am primit acest premiu, doresc sa-l ofer si eu urmatoarelor fete, in bucataria carora ma duc mereu cu placere..


mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"> Mihaela pentru multitudinea de retete, pe care le face cu mare drag pentru baietii ei, dar mai ales pentru Fluturasul ei scump...


www.marcela-home.blogspot.com/"> Marcela – pentru gandurile ei frumoase adrestae intodeauna cu mare drag, si bineinteles pentru minunatele ei retete atat de frumos prezentate...


www.bucatariaparadis-ro.blogspot.com/"> Paradis – o adevarata maestra in oraganizarea unor festivitati....multe din preparatele ei sunt adevarate opere de arta..intradevar ai de unde sate inspiri !!


melianda.blogspot.com/"> Melianda – o mamica cu doi printisori frumosi, carora le gateste numai bunatati...


edithfrincu.blogspot.com/"> Edith – o inspiratie in aranjarea si preparare diverselor mancaruri...pentru pozele minunate, care te fac sa incerci preparatul respectiv...



premiul il puteti darui uneia sau mai multor persoane care sunt pentru voi muza inspiratiei in bucatarie si care la rindul lor sa il dea mai departe ...

25 septembrie 2008

BROWNIES FANTASY - Prajitura cu ciocolata si branza de vaci















Ingrediente:


Aluat cu branza:


2oua,

50g zahar,

1 lingura coaja de portocala,

4-5 linguri de zeama de portocala,

200g branza de vaci,

50g unt,

60-70g faina.


Aluatul cu ciocolata:

2oua,

150g zahar,

100g ciocolata amaruie sau cu lapte

2 linguri cacao,

50g unt,

100g faina,

2 linguri praf de copt..sunt exact 2 pliculete.


Preparare :


Aluatul cu branza ;

Amestecam ouale cu zaharul si le batem spuma, punem apoi zeama si coaja de portocala. Punem untul (la temperatura camerei) si branza, omogemizam bine.


Aluatul cu ciocolata:

Topim intr-un vas ciocolata si untul, apoi lasam sa se raceasca putin.

Amestecam faina cu praful de copt.

Batem spuma ouale cu zaharul, adaugam ciocolata+untul topite, mixam bine iar la sfarsit adugam faina si praful de copt. Omogenizam bine.


Ungem si tapetam o tava sau folosim hartie de copt.


Punem 2/3 din aluatul de ciocolata apoi aluatul cu branza iar la final aluatul ramas de ciocolata.


Dam la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit (180*C), pentru 35-40min.


Este o prajitura care nu necesita un timp de preparare foarte mare, din contra se face ff usor...iar rezultatul este exceptional- combinatia de ciocolata+portocala+branza ii da o savoare super buna.

Incercati-o si nu veti regreta !!...astept opiniile si impresiile voastre...

24 septembrie 2008

FICATEI DE PUI SI CARNATI CU SOS DE SALVIE SI ROSII











Ingrediente:


500g ficatei de pui,

300g carnati proaspeti , se pot inlocuii si cu carnati obisnuiti,

300-350g rosi in bulion taiate marunt, sau rosii oparite curatate de pielita, apoi taiate...sau daca nu, 2 linguri de bulion dizolvate in apa,

3 ciuperci mari taiate lamele ,

1 ceapa taiata marunt,

3-4 catei de usturoi taiati ,

1 lingura salvie proaspata tocata, sau daca nu 1 lingurita salvie uscata,

1 lingurita coaja de lamaie,

3-4 linguri zeama de lamaie,

1 cub concentrat de legume dizolvat in 150ml apa,

3-4 linguri ulei de masline sau floarea soarelui,

sare ,piper.


Preparare:

Punem uleiul intr-o tigaie si rumenim carnatii si ficateii 10 min. apoi ii scoatem pe un platou si ii lasam deoparte.


In aceiasi tigaie penem ceapa, usturoiul, ciupercile, salvia si coaja de lamaie rasa. Acoperim cu un capac si gatim 5 min.Adaugam apoi rosiile si supa de legume si lasam sa fiarba pana da in clocot..cam 4-5 min.


Adaugam ficateii si carnatii, reducem focul la potrivit, acoperim si fierbem inabusit 15min.

La sfarsit punem si zeama de lamaie si gatim fara capac cateva minute.


Se pot servii asa simpli numai cu sosul din tigaie sau se pot face diferite garnituri de cartofi , paste, orez.

23 septembrie 2008

BUDINCA DIN PASTE SI OREZ CU CASTRAVETI SI CARNATI








Ingrediente:

200g paste fierte,

100g orez fiert,

200-300g carnati taiati marunt, sau alte mezeluri,

2 castraveti taiati marunt (cu tot cu coaja),

2 ardei grasi taiati cubulete,

3 oua,

4-5 linguri de iaurt,

2 linguri de smantana,

busuioc, coriandru, oregano,

1 lingura de ulei,

2 linguri de pesmet,

sare, piper.


Preparare:


Intr-un vas mai mare, amestecam primele cinci ingrediente : pastele, orezul, carnati, castraveti si ardeii.


Batem ouale cu iaurtul si smantana, adaugam si ierburile aromatice, potrivim de sare si piper...nu prea mult, deoarece si mezelurile au sare si piper. Cine doreste mai picant, poate pune un ardei iute .


Adaugam 2/3 din acest sos de oua si iaurt, peste pastele si legumele din vas, amestecam cu grija.


Ungem si tapetam cu pesmet, un vas care merge la cuptor, si punem amestecul de paste , nivelam bine, apoi adugam si restul de sos de oua ramas.


Dam la cuptor cu focul potrivit (180*), pentru 25-30min…


Poate constitui un fel principal de mancare, insotit de o salata ,sau poate fi un aperitiv.

18 septembrie 2008

PULPE DE PUI GRATINATE CU GARNITURA DE CARTOFI SI MORCOVI











Ingrediente:


2-3 pulpe de pui

50ml vin alb

150ml. supa de legume

2-3 linguri ulei

1 lingura de unt

3 linguri de pesmet

1 catel de usturoi pisat

3-4 felii de cascaval ( eu am folosit cascaval feliat in folie)

ghimbir ras

frunze de telina+patrunjel taiate marunt

sare, piper


Garnitura:


3-4 cartofi taiati cuburi

2 morcovi taiati rondele

1 lingura de ulei

50ml. apa

sare , piper si putin coriandru macinat.


Preparare:


Pulpele se condimenteaza ,se pun intr-o tava ,se adauga 2 liguri de ulei , vinul si supa.

Acoperim cu folie alimentara , si dam la cuptor pentru 20-25min.


Din pesmet, unt, usturoi, ghimbir ras, verdeata, uleiul ramas, sare si piper ,se face o pasta omogena.


Cand pulpele sunt gata, se pune peste ele pasta de pesmet, apoi feliile de cascaval, si se mai dau la cuptor pentru 5-10min.


Garnitura:


Cartofi taiati cubulete, morcovii rondele se inabuse intr-o tigaie cu o lingura de ulei si apa. Punem capacul si lasam la foc mic 15-20min. Daca nu sunt fierte, mai adugam apa.


Se serveste o portie de friptura , alaturi de cartofi si morcovi si pe deasupra punem putin sos din tava in care s-au facut pulpele.

Presaram piper si coriandru macinat .

 
website translation
website translation